Kodunuza bakınca ne yapmaya çalıştığınız, nerenin yanlış olduğu anlaşılmıyor. Kodun doğru çalışması durumunda ne olmasını istiyorsunuz, mevcut durumda nasıl bir problemle karşılıyorsunuz?
Sayın Selman
İtina ile izah edeyim
A sütunu tamamen sabit duruyor.
Makroyu çalıştırınca
B sütunundaki veriler, A sütunundaki kendisiyle aynı olan verilerin bulunduğu hücreye gitmesi gerekiyor. Geri kalan tüm sütunlardaki veriler ise (C,D,E,F... sonuna kadar) B sütunundaki verileri takip ediyor. B nereye giderse diğer sütunlar B yi takip ediyor.
Daha kısa özetleyecek olursam
A sütunu sabit
B sütunundaki veriler A sütunun olduğu yere gidiyor
Diğer sütunların tamamı da
Byi takip ediyor.
Hatta
diğer sütunları B ye yapışık gibi düşünebiliriz.
Şimdi verdiğim örneği inceleyelim.
Hatalı olan ve hatasız olanlardan birer örnek vereceğim.
Daha iyi anlaşılacak.
...
ilk önce hatasız olandan bir örnek.
A3 hücresinde AB3 şeklinde bir veri var
B sütununda ise bu veri B110 hücresinde duruyor.
İşte makro çalışınca B110 daki bu veri, kendisiyle aynı hücrede bulunan B3 hücresine gitmesi. lazım.
Gidiyor da zaten. Bunda bir hata yok. Diğer sütunlar da B yi takip ediyor. Bu da tamam.
..
Gelelim hatalı olan örneğe
A236 hücresinde AB236 şeklinde bir veri var.
Düğmeye basmadan önce B hücresinde aynı veri nerede duruyor? B60 hücresinde duruyor.
Peki düğmeye bastığımızda B60 da bulunan bu verinin nereye gitmesi lazım? Cevap B236 ya.
Peki gidiyor mu? Hayır gitmiyor.
B9 hücresine gidiyor.
İşte bu dosyada hem hatasız hen de hatalı birer örnek verdim.
Yani B sütununun, A sütununa göre sıralanması düzeltilebilirse, sorun çözülecek diye düşünüyorum.
Sorun B sütununda. Eğer B sütunundaki veriler, doğru yerlere giderse, istediğim makroda hiçbir sorun kalmayacak.
Zira diğer sütunların kabahati yok; (C,D,E,F,G....)
B yi takiplerinde hata bulamadım.
Hata B de)
Eğer anlaşılmayan bir şey olursa, tekrar örnek vererek izah edebilirim.
Teşekkür ederim.