SGK Ödeme Dökümü Muhasebe Kaydı Oluşturma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
öncelikle Ömer baran hocama teşekkür ederim .Yapmış olduğu vergi mahsup listesinin kodları hayatımı çok kolaylaştırdı. Ekte sunmuş olduğum sgk ödeme listesi de benim çok zamanımı alıyor. Bu konuda forumda bulunan arkadaşlar yardımcı olursanız çok işimi kolaylaştıracak. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürleriydik varsınız

Ekli dosyalar

Belgedeki veriler ile olması gereken sonuç tablosu arasında tam uyum yok gibi görünüyor ya da ben anlamadım.
Dip toplamlar tutarlı değil, hangi veri tam olarak hangi hücreden geliyor. Hangi veriler işlem görüyor/görmüyor tam anlamadım.

1728813343914.webp

Veri tablosunun 2'nci satırındaki 2024 / 01 için PRİM >> 199,92 neden alttaki sonuç tablosuna dahil değil?
Belki de sadece F sütunu 2 olanlar işleme girmeyecektir, bilemiyorum tabi.
Siz açıklayacaksınız.

Mevcut verilere göre olması gereken sonuçların tümünü hazırlayıp belgeyi tekrar göndermenizde yarar var sanırım.
Alacak tarafta diyorsunuz ama 2024 / 01 için 199,92 sonuç tablosunda yok.

Dediğim gibi tüm dönemlere ait sonuç tablolarını eksiksiz olarak hazırlayıp belgeyi yeniden gönderin.

Maalesef İŞLEM KURALLARInı tam olarak anlayamadım.

-- C sütunundaki her farklı dönem için bir kayıt oluşturulacak,
-- C sütunundaki bir dönem için G sütunundaki BELGE ÇEŞİT bilgisi kontrol edilecek,

Belge Çeşit Numaraları için muhtemel tüm seçenekler bilinmeli ve her seçenek için yapılacak işlem(ler) adım adım açıklanmalıdır.
Açıklamayı öyle yapmalısınız ki; veri alanındaki her dönem için aynı açıklamaya/kurala göre işlem yapılabilmeli.

@smmmserkan

Açıklamalar ile örnek veriler ve olması gereken sonuçları tam anladığımda tabii ki kodlama yapılabilir.

Olması gereken sonuçların tam olarak anlaşılması için;
üstteki veri alanında, alttaki tablonun tüm satırlarının dolu olmasını sağlayacak veriler olmalıdır.
Örneğin GECİKME ZAMMI durumunu anlamadım. Bu bilgi veri tablosunun hangi sütununda olur, o satırda F ve G sütununda ne yazılı olur?

Dönemlerden biri için, alttaki nihai tablonun tüm satırlarına değer gelmesini sağlayacak şekilde iç tutarlılığı olan
bir veri tablosu oluşturup, alt tabloyu da bu verilere göre doldurursanız sanırım sorun kalmayacak.

Alt tablonun her satırının yanına, o satırdaki tutarın,
"üstteki tablonun hangi hücrelerine/sütunlarına bakıp, şu şundan büyük olduğu için,
şu hücrede şu yazılı olduğu için bu işlem yapıldı
"
gibi bir açıklama yazılmış olmalı.

@smmmserkan
Açıklamalar arasında aşağıdaki cümle var ve bu cümle
602.01.001 hesaba kayıt yapılmasını/yapılmamasını belirliyor diye anlıyorum.

"..... tahsilat fiş tarihinden önceki tarihte m sütünunda ki tutar h sütunu boş olduğunda ...."

Hangi tarihin ESAS/NORMAL TAHSİLAT TARİHİ olduğu nereden bilinecek ki
bu tarihle diğer tarihler karşılaştırılsın ve önce/sonra kararı verilebilsin?
Mesela "ilgili dönemin son satırındaki tarih ESAS/KRİTER TARİHtir" denilebilir mi?
Cevap EVET ise bu kural her zaman geçerli olacak mı?

@Ömer BARAN
602.01.001nolu hesaba ilgili dönemde tahsilat tarihinden en küçük olan tarih ve h sütununda kanun yazan hücrenin boş olması gerekiyor m sütununda değer olması gerekiyor onu alması gerekiyor
Esas norma tahsilat tarihi ilgili dönemde tahsilat sütununda ki en büyük tarih oluyor

ilgili sütunda 3 adet tarik oluyor ilgili dönem için en büyük tarih tahsilat tarihi
2.tarih ise 602.01.001 hesaba kayıt edilen h18 sütunu boş olan ve m sütununda değer olan
3.tarih ise tahsilat tarihinden küçük olan h18 sütununda 5510 değer olan, m sütunundan değer olan tutar .H18 hücresine yazılacak olan PRİM-5510 PRİM tutarında çıkarılacaktır

@Ömer BARAN
@kmlzdmr
Sosyal güvenlik kurumu ödemeleri otomatik yapabileceğimiz kod yapabilirmiyiz. Ömer BARAN hocamız yardımcı olmaya çalıştı fakat ben sistemi tam olarak aciklayamadigim için konu çözüme ulaşmadı bu konuda sizin yardımcı olabileceğinizi belirtti. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...