SGK Ödeme Dökümü Muhasebe Kaydı Oluşturma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

SGK Ödeme Dökümü Muhasebe Kaydı Oluşturma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
öncelikle Ömer baran hocama teşekkür ederim .Yapmış olduğu vergi mahsup listesinin kodları hayatımı çok kolaylaştırdı. Ekte sunmuş olduğum sgk ödeme listesi de benim çok zamanımı alıyor. Bu konuda forumda bulunan arkadaşlar yardımcı olursanız çok işimi kolaylaştıracak. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürleriydik varsınız

Ekli dosyalar

@Ömer BARAN
VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(35 satır)
kod hata veriyor hocam bi kontrol edebilirmisiniz. Bu konu benim için çok önemli olduğu için sizi rahatsız ediyorum.

Ekran görüntüsü 2024-10-17 181710.webp

Sanırım verdiğiniz kod YZ kodlaması.
Hazır bir revize etmek, sıfırdan oluşturmaktan kolay değildir.

Meslektaşınız Sn. @kmlzdmr foruma giriş yaptığında konuya ilişkin açıklamalar yapacaktır.

Bir de onun anlatımları üzerinden konuyu anlamayı deneyeceğim.

Anladıktan sonra kodlama mesele değil diye belirtmiştim.

@ExcelDepo
etkinleştirme için ne yapmam gerekiyor. Bu konuyu ÖMER Hocamın dediği gibi yapay zeka ile yapmaya çalıştım. Bu konu benim için çok önemli bu yüzden sık sık yazıyorum. Forumda ki arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Aktifleştirmek için ne yapmam gerekiyor.

Makroları etkinleştirmek için Google'dan kolayca sonuç elde edebilirsiniz.
Konuya dair de sanırım Ömer hocam meslektaşınız olan Kemal bey'den bir geri bildirim bekliyor.
Akabinde size destek olacaktır.
Ya da siz arafta kalan kısımlar için iyice ne yapmak istediğinizi açıklamaya çalışın.
Ömer hocamın dediği gibi, iş sizin ne yapmak istediğinizi anlamakta, gerisi teferruat..

İyi çalışmalar,

Son eklediğiniz belge ile sizin ilettiğiniz önceki belgeler arasında bir bağlantı göremedim.

-- Önceki örnek belgelerinizdeki veriler, SGK'dan alınan HAM (üzerinde herhangi bir işlem yapılmamış) veriler miydi?
Değilse SGK'dan alınan bir HAM VERİ belgesi iletin.
-- Son eklediğiniz örnek belgede HAM veri var mı, varsa neresi oluyor?
-- Eklediğiniz son belgede MUHASEBE FİŞİ filan göremiyorum.

@smmmserkan

Muhasebede kullandığınız her bir hesap kodu için BORÇ / ALACAK kaydedilme kararı verilirken kullanılmak üzere;
seçtiğim ve durumları birbirinden farklı şu 3 dönem için de geçerli olacak tek tip açıklamaya henüz rastlamadım veya anlayamadım.
Bunlardan farklı bir veri türü "var mıdır / mümkün müdür" orası da ayrı tabi.

Yani öyle kural(lar) yazacaksınız ki aşağıdaki 3 dönem için de geçerli olacak.

1729434627600.webp

@Ömer BARAN

@Ömer BARAN
Koyu renkli olan hücreler ödeme tutarlarını gösterenler. G sütununda bulunan prim adı m sütununda bulunan ödeme tutarları toplanıp ,bu toplanan tutardan g sütununda prim h sütununda 5510 ve m sütununda bir tutar var ise prim toplamı-5510 prim yapılır.bu tutar muhasebe fişinde 360.01.001 hesaba yazılır.

N sütununda prim yada işsizlik sütunlarının karşısında tutar var ise bu tutar toplanıp muhasebe fişinde 689.01.001 hesaba muhasebe fişinin borç tutarına yazılır.

G sütununda prim tutarları d sütununda bulunan tahsilat tarihinde ilgili dönemde en büyük tarihten küçük olan tarihlerin karşısında m sütununda ki değerler toplanıp muhasebe fişinde alacak kısmına 602.01.001 nolu hesaba yazılır.

360.01.001+360.01.002+689.01.001-602.01.001=102.01.001 olarak muhasebe fişinin alacak kısmına yazılır

Belge yapınız yine değişmiş. Örneğin bundan önce eklediğiniz ve benim bir miktar üzerinde çalıştığım bir belgede
veri kaynağı sayfada her dönem tablosunun öncesinde başlık satırları vardı, son belgede yok.

1) 29 numaralı mesaja eklediğim görselin en üstündeki 2024 / 01 dönemine ilişkin verileri formüllü belgeye eklediğinizde de,
formülleri kullanarak olması gereken sonuçları yine alabiliyor musunuz?

2) Formüllü son belgeye Gecikme Zammı olan bir dönem bilgisi ekleyerek de formüllerin istenilen sonuçları verdiğinden emin misiniz?

3) Son örnek belgede tüm dönemler için 6 'şar satırlık veri varken, daha önce eklediğiniz bir belgeden aldığım ve
29 numaralı mesaj eki görselin en üstündeki 2024 / 01 dönemine ait veri satır adeti 5. Neden farklıdır?

4) SGK'dan alınan belgelerde, her dönem için başlık alanı var mıdır/yok mudur, ya da veri satır adetine ilişkin bir standart var mıdır/yok mudur?

5) Son eklediğiniz belgedeki Sayfa 3'te yer alan veriler üzerinde hiçbir işlem yapılmamış ham veriler midir/değil midir?

6) Eklediğiniz bir belgede her döneme ilişkin veriler ayrı ayrı sayfalarda idi,
gerçek ham verilerin olduğu belgede verilerin tümü tek sayfada mıdır?

Üstünde, formül veya makro kodlaması yapılacak verilerin, üstünde hiçbir işlem yapılmamış ham veriler olması gerekir.

@Ömer BARAN
1) 29 numaralı mesaja eklediğim görselin en üstündeki 2024 / 01 dönemine ilişkin verileri formüllü belgeye eklediğinizde de,
formülleri kullanarak olması gereken sonuçları yine alabiliyor musunuz?
Bu formüle kullanarak olmadı.Fakat ilgili dönemde 5510 yok ise L SÜTÜUNU 9 dönüyor sistemde bu yüzden hesaplaya döndü
2) Formüllü son belgeye Gecikme Zammı olan bir dönem bilgisi ekleyerek de formüllerin istenilen sonuçları verdiğinden emin misiniz?
Evet yeni eklediğim dosyada gecikme zammı olanı ekledim.
3) Son örnek belgede tüm dönemler için 6 'şar satırlık veri varken, daha önce eklediğiniz bir belgeden aldığım ve
29 numaralı mesaj eki görselin en üstündeki 2024 / 01 dönemine ait veri satır adeti 5. Neden farklıdır?
SGK,ya verilen sgk'ya borç ödeme tarihinden sonra ödenirse 05510 kodlu satır olmuyor.Çünkü 05510 dan borcunu zamanında ödeyenler yaralanıyor
4) SGK'dan alınan belgelerde, her dönem için başlık alanı var mıdır/yok mudur, ya da veri satır adetine ilişkin bir standart var mıdır/yok mudur?
SGK'dan alınan belgelerde başlık satırı tektir.
5) Son eklediğiniz belgedeki Sayfa 3'te yer alan veriler üzerinde hiçbir işlem yapılmamış ham veriler midir/değil midir?
Evet SGK!dan alıp EXCEL yapıştırıyorum.
6) Eklediğiniz bir belgede her döneme ilişkin veriler ayrı ayrı sayfalarda idi,
gerçek ham verilerin olduğu belgede verilerin tümü tek sayfada mıdır?
Evet ham verilerdir.Daha önce konuyu daha detaylı anlatmak için çalışma sayfalarına ayırdım
Üstünde, formül veya makro kodlaması yapılacak verilerin, üstünde hiçbir işlem yapılmamış ham veriler olması gerekir.

Ekli dosyalar

@Ömer BARAN
Hocam ilgili dönemde 5510 h sütununda yok ise ilgili dönemde g sütununda prim ve m sütununda tahsilat tutarları toplanıp 361.01.001 yazılır. h sütununda 5510 var ise g sütununda prim ve m sütununda tahsilat tutarları toplanıp-5510 onun karşısında ki tutarı m sütununda bulunan tutar çıkartılır

Son iki mesajdan anladığım, formülle çözüm tamamlanmış değil.
TAMAMLANMA'dan kastım,
ilk dönem için uygulanan 6 x 2 veya 5 * 2 formül alanı (D3:E9 gibi) topluca kopyalanıp
diğer dönem alanlarına yapıştırıldığında diğer dönemler için de olması gereken sonuçların alınabiliyor olmasıdır.

Formül çözümü tamam olursa kodlama halledilebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...