SGK Ödeme Dökümü Muhasebe Kaydı Oluşturma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

SGK Ödeme Dökümü Muhasebe Kaydı Oluşturma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
öncelikle Ömer baran hocama teşekkür ederim .Yapmış olduğu vergi mahsup listesinin kodları hayatımı çok kolaylaştırdı. Ekte sunmuş olduğum sgk ödeme listesi de benim çok zamanımı alıyor. Bu konuda forumda bulunan arkadaşlar yardımcı olursanız çok işimi kolaylaştıracak. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürleriydik varsınız

Ekli dosyalar

@Ömer BARAN
2024 /2 döneminde
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
bu formül sağlıklı çalışıyor;
2023/12 döneminde
Kod:
(1 satır)
HESAPLA hatası veriyor. Say3 H sütununda 5510 değeri olmadığı için o hata engelledi hocam. İşin mantığı 5510 varsa prim toplamından düş yoksa düşme onu yapamadım.

Ekli dosyalar

Bahsettiğiniz dönemler eklediğiniz dosyada yok.
HESAPLA hatası alma nedeniniz ise, örnek olarak gördüğüm 2024 / 10 döneminde filtrelenecek bir veri olmamasından kaynaklanmaktadır.
Bu gibi durumlarda FİLTRE işlevi HESAPLA hatası vermektedir.
Hata mesajı almak istemiyorsanız, FİLTRE işlevinin [boşsa] öğesini kullanmanız olacaktır.

1730189236619.webp

Eğer "öğrenmek" niyetindeyseniz; aşağıdaki linkte bilgilendirici videolar mevcuttur.

İyi çalışmalar

@ExcelDepo
Yüklediğim dosyada sayfa3 h52 hücresine 5510 yazdığımda formül çalışıyor. Attığıız linkte olan filtre formülünü videoları inceledim. Fakat bu örneği çözebileceğim bir örnek bulamdım. H52 hücresi boş olduğunda formülün çalışmasını sağlamam için ne yapmam gerekiyor. Kendimi geliştirmek için çalışıyorum, fakat hatalarımın nasıl çözüleceğini anlamakta zorlanıyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler

Dosyanız açıldığında ekrana gelen sayfanın, H52 hücresine 5510 yazdım.
Değişen bir şey yok.
Orada bahsettiğiniz değeri yazdığınızda çalışan formül, hangi sayfanın hangi hücresinde bulunmaktadır?

Konuya ben de katılayım :)
MuhasebeFisi sayfasında D3 deki formül için çözüm arıyoruz sanırım.
"5510 varsa prim toplamından düş yoksa düşme " dediniz. Yani formülün eksi ( - ) kısmında değer gelmez ise işlem yapmasın direkt TOPLA ile gelen değer yazsın istiyorsunuz. En azından ben öyle anladım.
formülün ikinci bölümündeki FİLTRE işlevinin "boşsa" parametresini aşağıdaki gibi 0 ( sıfır) yaparak denerseniz istediğiniz sonuç gelecektir.

Kod:
(1 satır)

1730197728326.webp

Çünkü 5510 sildiğinizde, formülünüzdeki ilk kısımda bulunan FİLTRE işlevi bir sonuç döndürmemektedir. Yani filtreleyecek bir değer bulunmamaktadır. Bu nedenle HESAPLA hatası vermesine sebep olmaktadır.
Size video linki verdiğim mesajda bunu zaten belirtmiştim.

Önce Muhasebe Fişi sayfasında, standart dışı bir boş satır var (42) . Önce o satırı silin.
Sonra da Muhasebe Fişi sayfasında D2:E9 aralığını seçip kopyaladıktan sonra
D11:E97 aralığına yapıştırıldığında tüm dönemler için istenilen sonuçların alınıp alınamadığı önemli.

Bu şekilde sonuç alınabiliyor olmasının anlamı;
baştan beri net olarak belirttiğim, tüm kriterler, hesaplama yöntemlerinin standart/tanımlanmış hale geldiğidir.

Dönemlerin her birine farklı formül uygulanması demek, hala tek tip kural/çözüm yolu hala bulunamadığı anlamına geliyor.

Belirttiğim şekildeki formülle, tüm dönemler için doğru sonuç alındığını gördüğümde KTF kodlaması yapılabileceğini anlayacağım.

Belgede sağ tarafa uyguladığım formül sonuçlarının doğruluğunu,
verilerin olduğu sayfada formüldeki kriterlere göre fitrelemeler yaparak kontrol edin.
Bazılarının doğru sonuç olmadığını biliyorum.
İlk dönem formüllerini elden geçirdim sonra da G2:H9 arasını kopyalayıp aşağı doğru kopyaladım.
Hatalı/istenilenden farklı sonuçlar varsa, ilk dönem formülleri dahil sorun vardır.

Ekli dosyalar

2024 / 02, 03, 04, 05 ve 07
dönemlerine ait A sütunundaki tarihlerin doğruluğundan emin misiniz?
Bence bir sorun da orada var.
Kontrolü, veri kaynağı sayfada dönem sütununda Muhasebe Fişi sayfasındaki dönemlere göre ayrı ayrı filtre uygulayarak yapın.

Neden anlatamıyorum bilemedim.
Aynı tür veri için uygulanan formüller aynı olmalıdır ve her dönem için de doğru (olması gereken) sonuçları vermelidir.

602.01.001 hesap satırlarındaki formüller dönemden döneme farklılık gösteriyor.
9, 17, 49,57 ve 65'inci satırlarda bir formül var TOPLA(EĞERHATA(FİLTRE(....
25, 33, 41'inci satırlarda ise farklı bir formül var TOPLA(MİN(FİLTRE(....

Yani, örneğin 9'uncu satırdaki formül olan hücre kopyalanıp (formül metni değil hücre kopyalanıp) benzer durumdaki,
aynı şeyin hesaplandığı 17, 25, 33, 41, 49, 57, 65'inci satırlarda ilgili sütuna yapıştırılmalı ve tüm dönemler için olması gereken sonuçları vermelidir.
602.01.001 hesap satırlarındaki hangi formül tüm dönemler için olması gereken sonuçları veren formüldür?

Diğerlerini tam kontrol etmedim.

1730303768961.webp

@Ömer BARAN
Hocam 602.01.001 hesap satırlarındaki hangi formül tüm dönemler için olması gereken sonuçları veren formülü H9,H17,H25,H33,H41 uyguladım. Sadece H9 hücresinde hesapla hatası verdi.Sayfa3 te M52 hücresinde bulunan 199,92 olan tutarı gelmesi gerekiyor.Hocam derdimi size anlatamadım kusura bakmayın tekrardan özür dilerim

Ekli dosyalar

Formüllerden en karmaşık olanı açıklayayım, diğer formüller için de benzer bir yaklaşımla
veri kaynağı sayfada formüllerin fiili uygulamasını yapın ve formülü/işlemi anlamaya çalışın.

Yapabileceğim yardım bu kadar maalesef.

Değerlendireceğim formül 361.01.001 satırındaki formül:

1) C sütununu MuhasebeFisi!$C2'ye, G sütununu MuhasebeFisi!$F$1'e,
D sütununu MuhasebeFisi!$A3 tarihine küçük eşit olanlar diye filtreleyip
kalan satırlardaki M sütunu değerlerini TOPLA
2) C sütununu MuhasebeFisi!$C2'ye, H sütununu MuhasebeFisi!$H$1'e filtreleyip kalan satırlardaki M sütunu değerlerini TOPLA

Sonra da 1'inci toplamdan, 2'nci toplamı ÇIKART.

İşlemleri, olması gerekeni siz bildiğiniz için, 602.01.001 için veri sayfasında gerekli filtrelemeleri yapın ve olması gerekenin ne olduğunu ona göre belirtin ama belirteceğiniz KURAL, her dönem için geçerli bir kural olmalıdır.

Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi 602.01.001 için iki ayrı formül, 2 ayrı işlem var.
Formüllerden biri, D sütununda DÖNEM (eşit) ve TARİH (küçük olanlar) filtresi uygulanan satırlarda M sütununda kalanların TOPLAmını bulurken,
Diğer formül, aynı filtreleri uygulayıp kalan satırlarda M sütunundaki değerlerin MİNİMUM olanını bulmayı hedefliyor.
Bu işlemlerden hangisi tüm dönemler için geçerli işlemdir onu ben bilemem.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...