Selenium u incelemeye başladım. Çok teşekkür ederim yardımlarınız ve tavsiyeniz için.
Rica ederim.
Maalesef ülkemizde bu tarz konularla ilgilenen çok az insan var.
Neredeyse doğru dürüst bir kaynak yok. Aylarca deneme yanılma yöntemleri ile ufak tefek bir şeyler öğrendim.
Forum'da bu tarz sorular gelince, az da olsa bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum.
Kodlama derin bir kuyu gibi.
İndikçe daha aşağıda ne var merak ediyorsunuz.
İlk başlarda çok karmaşık gelecektir. Hatta yıldırıp vazgeçmenize sebep olacaktır.
Peşini bırakmaz iseniz, web sitelerinin arka planlarında neler olup bittiğine hakim olacaksınız.
Bazı sitelerde öyle yazılımlar var ki, fare hareketlerinizden anlık stres durumunuzu değerlendirip sizi istedikleri biçimde yönlendirebiliyorlar.
Satın almayı düşündüğünüz bir ürünü tespit edip, o an almasanız bile diğer platformlarda önünüze çıkarmaları tesadüf değil.
Yapay zeka inanılmaz çalışıyor.
Bazı web sitelerini kendi pc tarayıcımızda açtığımızı zannediyoruz, fakat işin iç yüzü basit tabir ile team viewer tarzında işliyor.
Siz o siteye girdiğinizde, karşı tarafın sunucusuna bağlanıp onların sizin görmenizi istediğiniz şeyleri görmenizi sağladıklarını biliyorum.
İnstagram yada benzer platformlar da telefonunuzun ön kamerası ile,
gözlerinizin neyi incelediğini tespit edip ona göre yönlendirmeler yapıyorlar. Kısaca bunlar ve bunlar gibi yüzlerce şey daha..
Kodlamanın ve yazılımın sonu yok. Her amaç için kullanılabiliyor.
Çocuklarıma şimdiden bunu aşılamaya başladım. Geleceğin en geçerli mesleği olacağını düşünüyorum.
Size iyi çalışmalar dilerim ?