EĞER ve FİLTRE Fonksiyonlarını Birlikte Kullanma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

EĞER ve FİLTRE Fonksiyonlarını Birlikte Kullanma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhaba,

Ekte paylaşmış olduğum dosyada sayfa ismi ve kriterlere göre filtreleme yapmaktayım.

Farklı kriterlere göre filtreleme yaptığımdan EĞER(VE koşullarını kullanarak formülleri birleştiriyorum ancak değer hatası alıyorum.

Konuyla ilgili yardımcı olabilecek birileri var ise çok sevinirim.

IF(AND(B3="DURUM 1");CHOOSECOLS(FILTER(_YOL;(_YOL[DURUM1]=$B$2)*(_YOL[TARİH]>=$B$1)*(_YOL[TARİH]<=$C$1)*(LEFT(_YOL[KOD];2)="CT")*(_YOL[TUTAR1]>0);"");6;7;8;14));IF(AND(B3="DURUM 2");CHOOSECOLS(FILTER(_YOL;(_YOL[DURUM2]=$B$2)*(_YOL[TARİH]>=$B$1)*(_YOL[TARİH]<=$C$1)*(LEFT(_YOL[KOD];2)="CT")*(_YOL[TUTAR 2]>0);"");6;7;8;20))

Yardımları için herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

@Ömer BARAN hocam merhaba,

Umarım iyisiniz. "CT" bu referansının bakıldığı veri, kaynağı bu tabloda 4. sütunda iken kendi orjinal dosyamda 5. sütunda olarak görünüyor.

Buna göre aşağıdaki örnekteki formülde nereyi düzenlemem gerekiyor ? "b;;4" bu referanslarını "b;;5" yapmam yeterli midir ?

Umarım doğru anlamışımdır.

=LET(b;CHOOSECOLS(INDIRECT(ÖZET!$AC$2);4;6;7;8;12;14); b1b;INDEX(INDIRECT(ÖZET!$AC$2&"[#Headers]");14); b_1;FILTER(b;(LEFT(INDEX(b;;1);2)="CT")*((INDEX(b;;5)=ÖZET!$B$7)*INDEX(b;;6)>0)*(IF(ISNUMBER(MATCH(ÖZET!$U$25;Liste!$E$3:$E$14;0));MONTH(INDEX(b;;4))=MATCH(ÖZET!$U$25;Liste!$E$3:$E$14;0);(INDEX(b;;4)>=ÖZET!$C$4)*(INDEX(b;;4)<=ÖZET!$D$4)))); b1x;IFERROR(CHOOSECOLS(HSTACK(EXPAND(b1b;ROWS(INDEX(b_1;;1));1;b1b);b_1);1;2;3;4;5;7);EXPAND("";1;6;""));IFERROR(b1x;""))

Saygılarımla,

@Ömer BARAN hocam tekrar merhaba,

Kendi başıma bazı verileri benzer bir dosyada değiştirdim. Herşeyi kuralına öre yaptığımı düşünüyorum.

#_b1/_b2 ad tanımlamaları için aşağıdaki örnekteki gibi veri çekmem gereken sütunların numaralarını değiştirdim.

=LET(b;CHOOSECOLS(INDIRECT(ÖZET!$AC$2);4;6;7;8;11;12); b1b;INDEX(INDIRECT(ÖZET!$AC$2&"[#Headers]");12); b_1;FILTER(b;(LEFT(INDEX(b;;1);2)="CF")*((INDEX(b;;5)=ÖZET!$B$7)*INDEX(b;;6)>0)*(IF(ISNUMBER(MATCH(ÖZET!$U$25; Liste!$E$3:$E$14;0));MONTH(INDEX(b;;4))=MATCH(ÖZET!$U$25;Liste!$E$3:$E$14;0);(INDEX(b;;4)>=ÖZET!$C$4)*(INDEX(b;;4)<=ÖZET!$D$4)))); b1x;IFERROR(CHOOSECOLS(HSTACK(EXPAND(b1b;ROWS(INDEX(b_1;;1));1;b1b);b_1);1;2;3;4;5;7);EXPAND("";1;6;""));IFERROR(b1x;""))

#sorasında ise kurala göre adresleme _snc için aşağıdaki formülü _b1/_b2/_m1 için revize ettim.

=IF(OR(ÖZET!$U$24="";ÖZET!$U$24="ALL");VSTACK(_b1;_b2;_m1);IF(ÖZET!$U$24="BAKIM";VSTACK(_b1;_b2);IF(ÖZET!$U$24="MUAYNE";VSTACK(_m1);"")))

#sonuc adreslemesini ise olduğu gibi yazdım.

Ancak sonuçları listeleyemiyorum. Tam olarak nerede yanlış yapıyorum yada eksik yapıyorum gerçekten bulabilmiş ve bende anlamış değilim. :( Dosya ektedir.

Başka bir soru ise _b1/_b2 gibi ad tanımlamalarının isimlerini değiştirmek istediğimde formül içerisinden aynı isimleri değiştirmem yeter limidir ?

"(b_1;;1));1;b1b);b_1);1;2;3;4;5;7);EXPAND("";1;6;""));" bu alandaki formül içeriğinin anlamı nedir ? Bunları da değiştirmem gerekir mi ? Birde B7 hücresinde "HEPSİ" döngüsünü de eklersem formülde çok fazla değişikliğe gitmek gerekir mi?

Yardımlarınız ve sabrını için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Şu an bilgisayarda değilim.
AD TANIMLAMASI kısmında ilgili AD'a çift tılayınca karşınıza gelecek küçük ekranda üstte göreceğiniz ADı değiştirebilirsiniz.

Bu ADların içerisinde kullanıldığı formüllerde ilgili ADlar zaten otomatik değişir.

@fledermaus
Düzeltmeleri yaptım (OPEN/CLOSED seçeneğine ALL seçeneğini de dahil ettim), şu an sorun yok.

Ancak excel dili dolayısıyla oluşabilecek sorunu gidermek için,
_b1, _b2 ve _m1 şeklindeki AD TANIMLAMAlarına ilişkin formüllerde sadece,
....... DOLAYLI(ÖZET!$AC$2&"[#Üst Bilgiler]")........ kısımlarını
....... DOLAYLI(ÖZET!$AC$2&"[#Headers]")....... şeklinde
düzeltmeniz gerekecek.

Bu kısımlar DOLAYLI işlevi içinde olduğundan DİL DEĞİŞİMİ otomatik yansımıyor, elle düzeltmek gerekiyor.

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...