EĞER ve FİLTRE Fonksiyonlarını Birlikte Kullanma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

EĞER ve FİLTRE Fonksiyonlarını Birlikte Kullanma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhaba,

Ekte paylaşmış olduğum dosyada sayfa ismi ve kriterlere göre filtreleme yapmaktayım.

Farklı kriterlere göre filtreleme yaptığımdan EĞER(VE koşullarını kullanarak formülleri birleştiriyorum ancak değer hatası alıyorum.

Konuyla ilgili yardımcı olabilecek birileri var ise çok sevinirim.

IF(AND(B3="DURUM 1");CHOOSECOLS(FILTER(_YOL;(_YOL[DURUM1]=$B$2)*(_YOL[TARİH]>=$B$1)*(_YOL[TARİH]<=$C$1)*(LEFT(_YOL[KOD];2)="CT")*(_YOL[TUTAR1]>0);"");6;7;8;14));IF(AND(B3="DURUM 2");CHOOSECOLS(FILTER(_YOL;(_YOL[DURUM2]=$B$2)*(_YOL[TARİH]>=$B$1)*(_YOL[TARİH]<=$C$1)*(LEFT(_YOL[KOD];2)="CT")*(_YOL[TUTAR 2]>0);"");6;7;8;20))

Yardımları için herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

@Ömer BARAN hocam merhaba,

Öncelikle ellerinize emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.

Sanırım son paylaştığım tabloyu kullanmamışsınız orada bir karışıklık olmuş. 22 no'lu mesajımda tabloyu revize edip tekrar paylaşmıştım.

Söz konusu tabloda başlıkları tekrar düzenleyip "4- KOD Başlığı için soldan "CT"" koşulunu eklemiştim.

Birde burada yanlış anlaşılan bir şey daha var sanırım. Siz gelmesi gereken değerleri kopyalayıp gösterin deyince ben tekrar dosyada belirtmek istemedim. Açıkcası kopyaladığım listenin yeterli olduğunu düşündüm.

Çektiğimiz veriler sadece o sayfaya ait başlıklardaki veriler değil. Mesela Genel bakım başlığı altında çekilen verilerden bazıları _Bakımlar_ bazıları ise _Testler_ sayfasından geliyor. Böyle bir ekleme yada düzeltme yapmam gerekirse formülde nasıl bir revize yapmak gerekir ?

Sabrınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Birde hocam gördüğüm kadarıyla ay filtresi yok. Yani tarih aralığı seçildiktem sonra filtrelemedeki ayın verilerini göstermelidir. Ay seçili değil ise tüm tarih aralığındaki verileri göstermelidir.

Saygılarımla,

Pek anlayamadım.
Görselde üstteki görüntü son ilettiğiniz belgedeki başlıklar,
alttaki ise benim son ilettiğim belgedeki başlıklar.

Birinde KOD sütunu 4'üncü sütun, diğerinde kod sütunu KOD sütunu 7'nci sütun.
KOD sütununa yönelik ilave koşul eklemek mesele değil tabi ama tablo yapısı değişmiş oluyor.

15 numaralı mesajda, tüm sayfalarda kriterlere uyan tüm verilerin (sağ üstteki seçeneklere göre 3 sayfadaki veriler oluyor)
alt alta listelenmesini istediğinizi siz belirtmiştiniz.
Önceki yazışmalarda KOD sütununa yönelik bir kriter/koşul/sınırlandırma işlemi yok idi.
KOD sütunu verileri, diğer koşullara uyan satırlardaki KOD'lar şeklinde listeleniyor idi.

Son mesajda
"Çektiğimiz veriler sadece o sayfaya ait başlıklardaki veriler değil. Mesela Genel bakım başlığı altında çekilen verilerden bazıları _Bakımlar_ bazıları ise _Testler_ sayfasından geliyor."
şeklindeki cümleyi anlamadım doğrusu. Bunların alt alta listelenmesi isteğini, yukarda da belirttiğim gibi 15 numaralı mesajda siz istediniz.

AY seçiminden kastınız sanırım U23 hücresi.
Ben U23 ve U24 hücresiyle ilgili herhangi bir formül oluşturmadım, bundan ilk kez bahsediyorsunuz.
Peki U23'te JANUARY seçili durumda iken (bu açılır listede BOŞ/TÜMÜ gibi bir seçenek de yok)
yukardaki tarih hücrelerinde tarih değiştirdiniz diyelim. Bu sırada U23'teki seçm değişmedi ve JANUARY olarak duruyor.
Bu durumda ne olacak?
U24'te BAKIM seçili ise ne olacak (hangi sayfa-lar-daki veriler getirilecek) ?
U24'te MUAYENE seçilince ne olacak(hangi sayfa-lar-daki veriler getirilecek) ?

Birkaç senaryo örneği görmem lazım ya da detaylıca ve hücre adreslerini vs net olarak belirterek açıklamalar yazmalısınız.

Bence işler çok karıştı. SAYFA / TABLO vs. hepsi birbirine girdi.
3 sayfa var.
_Bakımlar_ sayfası (sayfadaki tablo adı da _Bakımlar_),
_Testler_ sayfası (sayfadaki tablonun adı _LANDING),
-Muayene_ sayfası (sayfadaki tablo adı da _Muayene_)

GÖRSEL'den söz ettim ama eklememişim.
Üstteki, sizin son gönderdiğiniz belge sütun başlıkları, alttaki benim ilettiğim belge sütun başlıkları.
1736024141545.webp

@Ömer BARAN hocam merhaba,

Dosyaya yeni sayfalar eklemek istediğimde sanırım aşağıdaki yönergeleri izlemem gerekiyor.

1-AC sütununa yeni sayfa ismini eklemek
2- Eklenen yeni sayfa için Ad tanımlamalarında yeni sayfa ismini oluşturmak
3- Yeni ana başlık için yeni değişken tanımlaması.

Peki sonrasında xd değişkenlerinde formüllerin neresinde nasıl bir ekleme yapmam gerekli? Mesela xdbakim değişkenine yeni bir sayfa ve veri dizisi eklemek istediğimde hangi bölümü nasıl kopyalamam ve bereleri değiştirmem gereklidir? Ekleme mantığını anlar isem konuyu çözerim diye düşünüyorum.

Saygılarımla,

BAKIM seçeneği için
2 tanesi _Bakımlar_ isimli tabloda, 1 tanesi de _Testler_ isimli tabloda olmak üzere 3 tane sütun grubu var.
Bunların her biri için birer tane AD TANIMLAMASI yapılıyor.

_Bakımlar_ tablosuna yönelik,
_b1 >> =SÜTUNSEÇ(DOLAYLI(ÖZET!$AC$2);4;6;7;8;12;14)...... AÇIK/KAPALI kısmı 12'nci sütunda, ilgili SAYIsal veri 14'üncü sütunda.
_b2 >> =SÜTUNSEÇ(DOLAYLI(ÖZET!$AC$2);4;6;7;8;18;20)...... AÇIK/KAPALI kısmı 18'nci sütunda, ilgili SAYIsal veri 20'nci sütunda.

_Testler_ tablosu için;
_t1 >> =SÜTUNSEÇ(DOLAYLI(ÖZET!$AD$2);4;6;7;8;12;14)..... AÇIK/KAPALI bilgisi12'nci sütunda, ilgili SAYIsal veri 14'üncü sütunda.

MUAYENE seçeneği için;
2 tane sütun grubu var ve bunlar için AD TANIMLAMASI yapılıyor.

_Muayene_ tablosuna yönelik,
_m1 >> =SÜTUNSEÇ(DOLAYLI(ÖZET!$AC$3);4;6;7;8;12;14).... AÇIK/KAPALI kısmı 12'nci sütunda, ilgili SAYIsal veri 14'üncü sütunda.
_m2 >> =SÜTUNSEÇ(DOLAYLI(ÖZET!$AC$3);4;6;7;8;18;20)...... AÇIK/KAPALI kısmı 18'nci sütunda, ilgili SAYIsal veri 20'nci sütunda.

Gerisi U24 teki seçime göre bunların hangilerinin listeleneceğinin belirtilmesi.
Bu da _snc isimli AD TANIMLAMASIndaki şu formül ile gerçekleşiyor.
U24 BOŞ veya TÜMÜ ise _b1, _b2, _t1, _m1, _m2'nin tümünü alt alta birleştir,
U24 BAKIM ise _b1, _b2, _t1'i alt alta birleştir,
U24 MUAYENE ise _m1, _m2'yi alt alta birleştir.

=EĞER(YADA(ÖZET!$U$24="";ÖZET!$U$24="TÜMÜ");DÜŞEYYIĞ(_b1;_b2;_t1;_m1;_m2);EĞER(ÖZET!$U$24="BAKIM";DÜŞEYYIĞ(_b1;_b2;_t1);EĞER(ÖZET!$U$24="MUAYENE";DÜŞEYYIĞ(_m1;_m2);"")))

Daha anlaşılır olmasını sağlamak için daha ne yazmalıyım bilemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...