Evet bence aceleci davranmayın. tane tane adım adım halledilir inşallah.
Aslına bakarsanız konu açılış mesajındaki;
Yardım isteğim (neden) adında bir user form var onu ve ona bağlı kodları kaldırıp sadece Personel user formunu çalıştırmak istiyorum.
isteğiniz tamamlanmış durumda ve bu konu sayfasının ÇÖZÜLDÜ olarak işaretlenip cevaplara kapatılması lazım.
Evet belgeye odaklanmış durumdasınız sizi anlıyorum ancak zaman zaman başka üyelerimize de belirttiğim gibi
(belki size de yazmışımdır hatırlamıyorum doğrusu); diğer durum/istek/işlemler için
işlem türü bazında düşünüp,
her işlem türü için uygun başlık kullanarak yeni bir konu açarsak, benzer ihtiyacı/sorunu olan diğer üyelerimiz de
bu konu sayfalarına rahatlıkla ulaşıp yararlanabilirler. Yoksa olay, forum mantığından çıkıp, bir belgenin tüm sorunlarının,
o belgeyle ilgili tüm isteklerin karşılanmasıyla sınırlı kalır ve bunun da diğer üyelerimize bir faydası olmaz.
-- Örneğin "UserFormda koşula bağlı alanların doldurulması zorunlu olsun" gibi bir başlık kullanarak yeni bir konu açıp;
belgenin son halini ekleyerek, şu Combobox'ta şu seçiliyse sağdaki Textboxların doldurulması zorunlu olsun demek daha anlamlı.
Tabi açacağınız konu sayfasında koşulları net ifade etmelisiniz. Bu konuyu açmadan önce, DURUMU bilgisi için TextBox yerine Combobox ekleyip, bu açılır listede kullanılacak listeyi de belgede uygun bir alana yazılmış olun.
-- Kayıtlı verilerin güncellenmesiyle ilgili sıkıntı varsa bunun için ayrı bir konu açılması lazım.
-- Örneğin PUANTAJ sayfasına AKTARMA işlemi için sorun yaşanırsa, bu işlem için de yeni bir konu açılması.
vs.
Yukarıda örneklendirdiğim gibi işlem bazlı düşünerek konular açmak ve
her konu açarken
önceki aşamalarda tamamlanmış işlemlerin uygulandığı örnek belgenin son halinin yüklenmesi yerinde olur.
Nasıl olsa destek olmak için her daim buralardayız.
.