UserForm Doğru Data Çekme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
32 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba, ekteki dosyada daha önceki bir örnekten yola çıkarak forma data çekmeye çalışıyorum, ancak bazı hatalar alıyorum.

1- Form'a girdiğim zaman açılan ekranda Sağdaki bölümde istediğim satırı seçince çoğu bilgi doğru geliyor ama KİRA/CİRO bilgisi gelmiyor. Kira/Ciro bilgisinin gelmesi nasıl sağlanır ve ayrıca sağdaki bölümde seçim yapılınca tüm liste kayboluyor, kaybolmasını nasıl engelleyebiliriz?

2- Form'a girdiğim zaman açılan ekranda Sağdaki bölümde AVM Filtre bölümünden AVM seçip ilerlersem LFL ve Kira/Ciro bilgileri gelmiyor. Bu bilgilerin doğru gelmesini nasıl sağlayabiliriz.

Yukarıdaki sorular için kodun düzeltilmesi için yardımlarınızı rica ederim.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

@tahirkoksal

1) Userform kodlarının bulunduğu kısımda mevcut tüm kodların üstüne şu satırı ekleyin.

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

2) Userform_Initalize kodlarının başına şu kod satırını ekleyin.

Kod:
(4 satır)

3) Bu kodların bulunduğu alanda yer alan tüm Textbox..._Change kodları için ayrı ayrı her birinin başına şu kod satırını ekleyin.
Ben Textbox1 için yazayım siz diğer textbox_change kodları için aynı eklemeyi yapın.

Kod:
(5 satır)

4) ListBox1_DblClick kod blokunu da aşağıdaki gibi değiştirin.

Kod:
(15 satır)

5) Bunu, genel bir uyarı/bilgi olarak değerlendirin.
VBA kodlamalarında sıkça kullanılan ama yine sıkça sorun yaşanmasına neden olan
On Error Resume Next
şeklindeki kod satırı kullanılması pek uygun değil.
Zira bu satır olmamalı ki kodlamada bir hata/eksiklik varsa kod orada dursun ve sorunun giderilmesine yönelik kontrol/ilaveler yapılabilsin.
Bu kod satırı olunca sanki sorun yokmuş gibi kod sorunlu satırı geçip bir sonraki kod satırına geçer,
ancak istenilen sonuçlar elde edilememiş olarak kalır.
Mesela ben sorunu tespit etmek için ilk iş olarak bu satırı pasif hale getirdim ve sorunu bu şekilde tespit ettim ve çözüm önerisinde bulundum.

Merhaba Ömer Bey, bu bölümü yapamadım.

1) Userform kodlarının bulunduğu kısımda mevcut tüm kodların üstüne şu satırı ekleyin.

Kod:
Public bekle As Boolean

Aşağıdaki hataları veriyor.

ListBox1.List(liste, 10) = isim.Offset(0, 7).Value (form içind AVM filtre bölümünden seçim yaparsam)

TextBox12.Value = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 12) (form içinde listeden seçim yaparsam)

Kontrol ve yardımınızı rica ederim. Güncel dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Kodlardaki tüm sorunlar, şurayı şöyle düzeltin, şuraya şu satırı ekleyin diyerek düzeltilecek gibi değil.

Kabaca şöyle söyleyeyim:

1) ÖNEMLİ SORUN: Listbox nesnesine Add.Item yöntemiyle 10 sütundan fazla veri yükleyemezsiniz.
Buradaki sorun nedeniyle açılır liste (userform üzerindeki ComboBox) seçimiyle istenilen işlem gerçekleşemez.
ADD.ITEM dışında Listbox'a veri yükleme yöntemini araştırın.

2) Userform üzerinde TextBox13, TextBox14 nesneleri olmadığından
Listbox çift tıklama kodunda olmayan bu 2 nesneye ait kod satırlarını silin.

3) Public bekle As Boolean kod satırını şöyle ekleyeceksiniz.
Kod:
(7 satır)

SONUÇTA; yukarıda belirttiğim düzeltmeleri yaptığınızsa artık userform sorunsuz açılır,
Listbox'a çift tıklama yapıldığında seçilen satırdaki bilgiler ilgili kutucuklara sorunsuz aktarılır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...