TOPLA ÇARPIM Kriterlerini Devre Dışı Bırakma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

TOPLA ÇARPIM Kriterlerini Devre Dışı Bırakma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhabalar,

Ekte paylaşmış olduğum tablomda bazı tablo başlıklarına ve kriterlere göre verilerin toplamını almaktayım.

Bu kriter hücrelerinden biri olan "C4" hücresine bağımlı yani AÇIK yada KAPALI durumuna göre toplam alınmaktadır.

Ancak bazı durumlarda açık yada kapalı olması durumunun haricinde bu iki kriterden bağımsız olarak (diğer kriterlere bağımlı) genel toplamda alınması gerekiyor.

Buna göre formülü nasıl düzenlemem gerekir.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

@Ömer BARAN hocam merhaba,

Şu an şahsi pc mi kullanamadığımdan henüz deneme şansım olmadı ancak hatırladığım kadarıyla kayıt no ya göre de almalıyım yani asıl problemler değişkenler arttığında formülü düzenleyemiyorum. Firmaya özel yada tüm firmalar olarak zaten toplamlar geliyor ancak birde firmaya ait kayıt no ya göre de toplamlar gelmeli. Yanlış hatırlamıyorsam firma ismi seçtiğinizde kayıt no hücresinde kayıt no larda listelenmektedir. Kayıt no lara için validasyon ekledim diye hatırlıyorum.

Kısaca sonuçlar aşağidaki kriterlere göre olmalı.

1-Tüm firmalar seçili iken tüm firmalara ait toplamlar

2- Bir firma seçili iken ve kayıt no boş iken sadece o firmaya ait toplamlar,

3.Bir firma seçili ve kayıt no da bir numara var ise o numaraya ait toplamlar,

Saygılarımıla,

@fledermaus

1) Sağ taraftaki TÜM KAYITLAR başlıklı tablo alnında P8 hücresindeki formülü şöyle değiştirin:
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
2) C5 hücresini seçip VERİ DOĞRULAMA menüsünü açıp, buraya =$P$7:$P$100 uygulayın.
3) Bir önceki cevabımda verdiğim formülü de şöyle değiştirin.
Kod:
(1 satır)

Bence bir sorun yok.

Bir önceki cevabıma ilişkin düzeltme.

1) C4 veri doğrulama kısmına =P7# şeklinde formül yazın.

2) P8 yerine P7 hücresine uygulanacak formül:
Kod:
(1 satır)

En iyisi belge ekleyeyim.
Kriter tarihleri değiştirerek/silerek, diğer alanlarda seçimleri değiştirerek sonuçları kontrol edin.

Ekli dosyalar

Çözüm
@Ömer BARAN hocam merhaba,

Gerçekten Allah sizden bin kere razı olsun şu cuma günü. Hızır gibi yetiştiniz yine. @ExcelDepo size de çok çok teşekkür ederim.

Hocam sakıncası yok ise aşağıdaki formüllerin anlamını açıklama şansınız var mıdır ? Yani koyu renk ile işaretlediğim imgelerin görevi nedir ?

IF(C$8="";"<>";C$8))

IF($B$2="";MIN(_TABLO_A[TARİH]);$B$2))

Birde en önemlisi ben bu formüle _TABLO_B , _TABLO_C gibi farklı sayfalardaki sütunlarıda aynı şekilde ekleyeceğim. + kullanarak eklemem yeter li midir ? Yada nasıl yapabilirim ?

Saygılarımla,

IF(C$8="";"<>";C$8))
"<>" kısmı boş olmayan demek. Yani C8 boşsa veri kaynağı tabloda boş olmayanlara bak demiş oluyoruz..

IF($B$2="";MIN(_TABLO_A[TARİH]);$B$2))
B2 boşsa, veri kaynağı tablodaki en küçük tarihe göre işlem yapılsın demek.
Denemek lazım ama IF($B$2="";"<>") şeklinde de olabilirdi ama tarih alanı için bu yöntem anlamlı gelmedi.

Birden fazla tablo üzerinden işlem yapma kısmını bilemiyorum.
Daha evvel de belirttim 365 işlevlerine hakimiyetim pek yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...