Saate ve Aylara Dayalı Hesaplama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Saate ve Aylara Dayalı Hesaplama isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese merhaba,

Normalde bir tablo paylaşmam gerektiğini biliyorum ancak şu an şartlarım gereği ne yazık ki yapamıyorum.

A1 den başlarak sağa doğru toplamda 60 ayı kapsayacak bir hücre aralığı olduğunu (her bir ayı temsil eden tarihler yazacak)
A2 den başlayarak 60 ayı temsil eden saatler olduğunu varsayar isek.

A3 den başlarak sağa doğru 60 ayı kapsayan sonuç hücrelerini, aşağıdaki koşula göre A4 ile çarpmak istiyorum.

"İlk aydan başlayarak saat 300 saati geçer yada tarih 8 ayı geçer ise"

Sonuç yukarıdaki kriterlerden biri gerçekleşiğinde olmalı ve her olduğununda tekrar sıfırlayarak hesaplama devam etmeli ve tekrarlamalıdır.

Umarım anlatmak istediğim doğru anlatabilmişimdir.

Yardımlar için şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

@fledermaus merhaba,

Dün neredeyse depo için harmamam gereken mesaiyi dosyanıza harcadım.
Bu esnada, @FerhatCK ve @Mehmet hocalarım ile sürekli istişare yaptık.
Yani anlayacağınız tek bir formül gibi görünen bu dosyada, oldukça fazla "saat" süre geçirdik.
Sanırım bu şekilde istediğinizi tam karşılayan bir formül oldu.

Umarım, "bu şekilde değilmiş" gibilerinden bir söylemle algoritma değiştirmezsiniz :)

İyi Pazarlar,

Ekli dosyalar

Merhaba,

Emekleriniz için minnettarım. Gerçekten bir kez daha exceldepo ekibine hayran oldum.

Ama tabi bu formülü anlamaya çalışmak ve başka formüller ile birleştirmek çok zor olacak. Bu konuda yardımınıza ihtiyaç duyabilirim.

Sadece bir yer sanım atlanmış yada yanlış anlaşılmış, evet yada hayır sonuçları diğer hesaplamadan bağımsız olacaktı. :(

Yani sadece çarpma işlemi yapmak yerine evet yada hayır sonucunu verecekti.

Saygılarımla,

Merhaba,

Size net olarak söyleyim, bu formül için 3 kişi oldukça fazlaca olan bir zaman harcadık.
Dilerseniz, gizlik adına "Özel Destek" alanından ücretli talep ile orjinal dosyanızı ekleyebilirsiniz.
Başka türlüsü, bizim içinde gerçekten yine beyhude çaba olabilir.

İyi çalışmalar,

@ExcelDepo

Çok teşekkür ederim. Bence de başka türlüsü herkes için gereksiz zaman kaybı ve meşguliyet olur.

Peki sadece evet hayır sonucunu formülden nasıl çıkarabilirim ? Yada ikisini ayrı ayrı nasıl kullanabilirim.

Bunun içinde üzerinde çok fazla değişiklik yapmak gerekir mi ?

Düşey yığdan sonrasını sildim ama sonuç alamadım açıkçası.

Sağımlarımla,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...