Kısa Açıklama
Saate ve Aylara Dayalı Hesaplama isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.- Excel Versiyonu
- Excel 365
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- İngilizce
Herkese merhaba,
Normalde bir tablo paylaşmam gerektiğini biliyorum ancak şu an şartlarım gereği ne yazık ki yapamıyorum.
A1 den başlarak sağa doğru toplamda 60 ayı kapsayacak bir hücre aralığı olduğunu (her bir ayı temsil eden tarihler yazacak)
A2 den başlayarak 60 ayı temsil eden saatler olduğunu varsayar isek.
A3 den başlarak sağa doğru 60 ayı kapsayan sonuç hücrelerini, aşağıdaki koşula göre A4 ile çarpmak istiyorum.
"İlk aydan başlayarak saat 300 saati geçer yada tarih 8 ayı geçer ise"
Sonuç yukarıdaki kriterlerden biri gerçekleşiğinde olmalı ve her olduğununda tekrar sıfırlayarak hesaplama devam etmeli ve tekrarlamalıdır.
Umarım anlatmak istediğim doğru anlatabilmişimdir.
Yardımlar için şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Normalde bir tablo paylaşmam gerektiğini biliyorum ancak şu an şartlarım gereği ne yazık ki yapamıyorum.
A1 den başlarak sağa doğru toplamda 60 ayı kapsayacak bir hücre aralığı olduğunu (her bir ayı temsil eden tarihler yazacak)
A2 den başlayarak 60 ayı temsil eden saatler olduğunu varsayar isek.
A3 den başlarak sağa doğru 60 ayı kapsayan sonuç hücrelerini, aşağıdaki koşula göre A4 ile çarpmak istiyorum.
"İlk aydan başlayarak saat 300 saati geçer yada tarih 8 ayı geçer ise"
Sonuç yukarıdaki kriterlerden biri gerçekleşiğinde olmalı ve her olduğununda tekrar sıfırlayarak hesaplama devam etmeli ve tekrarlamalıdır.
Umarım anlatmak istediğim doğru anlatabilmişimdir.
Yardımlar için şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,