Peş Peşe Olanları Sayma ve Numaralandırma

Kısa Açıklama

Peş Peşe Olanları Sayma ve Numaralandırma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Peş Peşe Olanları Sayma ve Numaralandırma sorumuzda, aşağıdaki resimde görüleceği üzere listelenen verilerden peş peşe olanların sayılmasının ve numaralandırılmasının cevabı aranmaktadır.

Peş Peşe Olanları Sayma ve Numaralandırma

Verilerimiz B sütununda yazılmıştır. Alt alta yazılı olan değerlera, formüller ile sıra numarası verilmesi istenmektedir.

Cevaplarınızı beklerim.

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Herhangi bir hücreye, üstteki formülü yazmanız ve aşağı doğru çoğaltmanız yeterli olacaktır.

Çözüm
Alternatif,

D3 hücresine yazılıp, aşağıya doğru kopyalanır.
Kod:
(1 satır)

Excel365
D3 hücresine
Kod:
(1 satır)

Merhaba hocalarımız.

Dosya üzerinde yapmaya çalıştım fakat bir türlü sonuca ulaşamadım. Bir yerde hata yapıyorum, bulamadım.

Doğrusunu dosya üzerinde gösterebilir misiniz, teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ne yazık ki burası üyelerin sorularını soracağı alan değildir.

Lütfen, konuyu referans gösterip benzer bir başlık ile "Sorular" kategorisinden uygun olanını kullanınız.

Teşekkürler.

Soruya zamanında cevap yazmamışız. Şimdi yazayım dedim.
@hakki83
Selamlar,
dosyanıza baktığımda,
D2 hücresindeki formülünüz
=EĞER(B2=B3;D2+1;1)
şeklinde... Ve de D2 hücresinde iken aynı bulunduğu hücreye (yani D2 hücresine) başvuru yaptığından döngüsel başvuru vermekte.
Burada
1 - Veriler B2 hücresinden başlamakta.
2 - Bir üst satırdaki veri ile eşitliğine bakılmalı... Yani B2 = B3 değil B2 = B1 olmalı.
3 - Eğer eşitlik doğru ise de, D kolonunda bir üst satırdaki değere 1 eklenmeli, değilse 1 yazılmalı. Bu durumda da, D2 +1 yerine de D1 + 1 şeklinde yazılmalı.
Sonuçta da formül aşağıdaki gibi olmalı...
=EĞER(B2=B1;D1+1;1)

iğer formül ise, yani E2 hücresindeki formül
=SATIRSAY($B$3:B3)-EĞERHATA(KAÇINCI(2;1/(@$B$3:B3<>B3));0)
şeklinde
1 - Veriler B2 hücreinden başlar. Dolayısıyla $B$3:B3 ibareleri, $B$2:B2 şeklinde olmalı. B3 yerine B2 gelmeli
2 - Sizde de @ işareti çıkıyorsa o işareti silin.
Bu durumda formül
=SATIRSAY($B$2:B2)-EĞERHATA(KAÇINCI(2;1/($B$2:B2<>B2));0)
şeklinde olmalı...