Kısa Açıklama
Koşullarıma şartlarıma uyan değeri bulma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
İyi akşamlar dilerim,
Şöyle bir excel hesaplama sayfası yaptım.
Screenshot
Bu tabloda 723 (sol üst) yazan yere değerleri ben giriyorum.Buna karşılık kullanılacak çubuk sayısı ve çapı bulunuyor.Bunu bulurken 3 kriterim var ;
1- Minimum çubuk sayısı 3 ve üstü olmalı , tabloda mavi taralı kutucuk olan yer yani en az 3 veya üstü olmalı Screenshot
2-Çubuk çapı en az, tabloda mavi taralı kutucuk olan yer Screenshot
3-Alanı az, veya girilen alana (723) en yakın olmalı , tabloda mavi taralı kutucuk olan yer Screenshot
mesela 723 için uyan kriterler "sığar" olarak belitilmiş ama hepsi kullanılmaz üstte saydığım kriterlere uymalı, Screenshot , 3 fi 18 yani
bunları nasıl otomatik girdiğim değere göre seçtirebilirim ? ,(değerler 723 yerine girilecek).
örneğin 902 için 3 fi 20 seçmeli Screenshot
örneğin 1093 için 3 fi 22 seçmeli Screenshot
bunları seçtirecek/bulacak formülü en basit şekilde nasıl yazabilirim, nedir ?
Beni aşan bir konu olduğu için yardım almak istedim.
teşekkürler
Şöyle bir excel hesaplama sayfası yaptım.
Screenshot
Bu tabloda 723 (sol üst) yazan yere değerleri ben giriyorum.Buna karşılık kullanılacak çubuk sayısı ve çapı bulunuyor.Bunu bulurken 3 kriterim var ;
1- Minimum çubuk sayısı 3 ve üstü olmalı , tabloda mavi taralı kutucuk olan yer yani en az 3 veya üstü olmalı Screenshot
2-Çubuk çapı en az, tabloda mavi taralı kutucuk olan yer Screenshot
3-Alanı az, veya girilen alana (723) en yakın olmalı , tabloda mavi taralı kutucuk olan yer Screenshot
mesela 723 için uyan kriterler "sığar" olarak belitilmiş ama hepsi kullanılmaz üstte saydığım kriterlere uymalı, Screenshot , 3 fi 18 yani
bunları nasıl otomatik girdiğim değere göre seçtirebilirim ? ,(değerler 723 yerine girilecek).
örneğin 902 için 3 fi 20 seçmeli Screenshot
örneğin 1093 için 3 fi 22 seçmeli Screenshot
bunları seçtirecek/bulacak formülü en basit şekilde nasıl yazabilirim, nedir ?
Beni aşan bir konu olduğu için yardım almak istedim.
teşekkürler