Kısa Açıklama
İşaretlenmiş sonuçların listelenmesi isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhabalar
Örnek dosyada görüldüğü üzere A sütununda araç isimleri;
1. satırda, yani başlıklarda sorun isimleri vardır.
Her aracın yaşadığı sorunlar 1 rakamıyla işaretlenmektedir.
En sonda görülen SONUÇ sütununa sonuçlar dökülmektedir.
Örnek dosyadaki O1 hücresindeki SONUÇ başlığını ve
altındaki sonuçları, elle yazdım.
İstenen şudur:
Araçların sorunları 1 rakamıyla işaretleniyor demiştim.
Bir aracın bir tane de sorunu olsa, birden fazla sorunu da olsa,
ya da tüm satır 1 rakamıyla işaretli de olsa; makro düğmesine basıldığında sonuç satırına "SORUN VAR" olarak çıkmalıdır. Eğer bir aracın karşısında
1 rakamı hiç işaretli değilse, yani tüm satır bomboşsa, o zaman "YOK" yazısının çıkması yeterlidir.
Fakat çok önemli birkaç husus vardır. Bunlardan bahsedeyim.
Örnek dosyada tablodaki sorunların bulunduğu sütunlar kesinlikle sabit değildir. Değişkendir. Yani sorunlar B sütununa kadar da olabilir, K sütununa kadar da olabilir, Z sütununa kadar da olabilir. Değişkendir. Artabilir, azalabilir.
Bu yüzden sonuçların dökülecek sütununu, makro kodlarının otomatik olarak bulup dökmesi gerekmektedir.
Sonuç sütunu her zaman son sorun sütunundan bir sonraki sütun olmalıdır.
Diyelim ki
Sorunların bulunduğu son sütun C sütunuysa, sonuç sütunu D sütunu olarak dökülmelidir.Sorunların bulunduğu son sütun T sütunuysa, sonuç sütunu U sütunu olacaktır. Zaten istenen budur.
Bunun gibi.
Bir de bahsi geçen sonuç sütununun başlığı olan "SONUÇ" yazısı, otomatik olarak başlık hücresine gelmelidir.
Kodlarda hiçbir biçimlendirmeye ihtiyaç yoktur.
Konu çözüldükten sonra sayın hocalarımdan bu dosyayla ilgili bir de sıralama talep edeceğim, fakat karışıklık oluşturmaması için daha sonraya bıraktım.
Teşekkür ederim saygılar
(Satır sayısı yani araç sayısı da değişkendir, 10 da olabilir, 500 de olabilir)
(Dosyada görülen kelimelerin hepsi örnektir, yani tamamı değişecektir)
Örnek dosyada görüldüğü üzere A sütununda araç isimleri;
1. satırda, yani başlıklarda sorun isimleri vardır.
Her aracın yaşadığı sorunlar 1 rakamıyla işaretlenmektedir.
En sonda görülen SONUÇ sütununa sonuçlar dökülmektedir.
Örnek dosyadaki O1 hücresindeki SONUÇ başlığını ve
altındaki sonuçları, elle yazdım.
İstenen şudur:
Araçların sorunları 1 rakamıyla işaretleniyor demiştim.
Bir aracın bir tane de sorunu olsa, birden fazla sorunu da olsa,
ya da tüm satır 1 rakamıyla işaretli de olsa; makro düğmesine basıldığında sonuç satırına "SORUN VAR" olarak çıkmalıdır. Eğer bir aracın karşısında
1 rakamı hiç işaretli değilse, yani tüm satır bomboşsa, o zaman "YOK" yazısının çıkması yeterlidir.
Fakat çok önemli birkaç husus vardır. Bunlardan bahsedeyim.
Örnek dosyada tablodaki sorunların bulunduğu sütunlar kesinlikle sabit değildir. Değişkendir. Yani sorunlar B sütununa kadar da olabilir, K sütununa kadar da olabilir, Z sütununa kadar da olabilir. Değişkendir. Artabilir, azalabilir.
Bu yüzden sonuçların dökülecek sütununu, makro kodlarının otomatik olarak bulup dökmesi gerekmektedir.
Sonuç sütunu her zaman son sorun sütunundan bir sonraki sütun olmalıdır.
Diyelim ki
Sorunların bulunduğu son sütun C sütunuysa, sonuç sütunu D sütunu olarak dökülmelidir.Sorunların bulunduğu son sütun T sütunuysa, sonuç sütunu U sütunu olacaktır. Zaten istenen budur.
Bunun gibi.
Bir de bahsi geçen sonuç sütununun başlığı olan "SONUÇ" yazısı, otomatik olarak başlık hücresine gelmelidir.
Kodlarda hiçbir biçimlendirmeye ihtiyaç yoktur.
Konu çözüldükten sonra sayın hocalarımdan bu dosyayla ilgili bir de sıralama talep edeceğim, fakat karışıklık oluşturmaması için daha sonraya bıraktım.
Teşekkür ederim saygılar
(Satır sayısı yani araç sayısı da değişkendir, 10 da olabilir, 500 de olabilir)
(Dosyada görülen kelimelerin hepsi örnektir, yani tamamı değişecektir)
Ekli dosyalar
Moderatörün son düzenlenenleri: