İki Tarih Arası Filtreleme ve Sıralama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ssavas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısa Açıklama

İki Tarih Arası Filtreleme ve Sıralama isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhabalar.
Aşağıdaki kod ile iki tarih arasında filtreleme yapıyorum. Ancak filtreleme işlevine "tarihe göre sıralama" fonksiyonunu ilave edemedim.
ORDER BY dilekce_tarihi asc işlevini sql satırına nasıl ilave etmeliyim, yardımcı olacak üstatlara teşekkür ederim.
VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(21 satır)

Ekran görüntüsü 2025-01-17 113922.webp

Teşekkür ederim üstat.
İşyerindeki bilgisayarda çalışan kod evdeki bilgisayarda "tür uyumsuzluğu" hatası verdi. Ofis sürümlerindenmidir anlamadım.
Mevcut haliyle; Acces veri tabanındaki sorumlular tablosunda dilekce_tarihi alanını kısa metin formatına alınca güncelleme yapıyor her hangi bir sorun yok. İki tarih arasındaki sorguda tür uyumsuzluğu hatası alıyorum.
dilekce_tarihi alanını tarih/sayı formatına alınca, hem kayıt güncellemede hem de iki tarih arasındaki sorguda tür uyumsuzluğu hatası devam ediyor.
Ekran görüntüsü 2025-01-17 212256.webp

Hata.webp

Ekli dosyalar

accessteki sorgu tablosunda ilgili alanı tarih türünde yapınca bende sorun vermedi, sıralamayı ve filtrelemeyi de doğru yaptı
Ayrıca güncellemede de sorun çıkarmadı
Hangi form hangi düğme belirtilmediği için ekran görüntüsü olan formda düzelt seçeneği ile kaydettim güncellemede de sorun çıkmadı

Evdeki makinada ofis sürümü budur.
Ekran görüntüsü 2025-01-17 212707.webp

Sizde hangi sürüm var üstat. Kodun çalışmaması için başka bir sebep aklıma gelmedi. Yerleşik bir çok formülün bazı sürümlerde çalışmadığını biliyorum. Acaba vba kısmında da sürümden kaynaklı sorun olabilir mi?

1737147396886.webp
insider sürüm
sadece bir tablodaki bir alanı değiştirdim.
Access tablolarını kullanacaksanız alan türünü veriye uygun kullanmaya özen gösterin, uyumsuz türler için bir de dönüştürmekle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Ekli dosyalar