Google Visualization API Query ve Filtreleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan merakli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Google Visualization API Query to Excel başlığı alında @Selman Bey'in katkısıyla çözüme ulaşmıştık.
aynı işlemi başka bir uygulamada daha kullanmaya çalışıyorum.
Ancak bu defa Google E-Tablo içerisindeki Sınıfınız sütununda 6 ile başlayan (6/A, 6/B gibi değil de soldan ilk rakama göre) verileri çekmek istiyorum.
Bunun için @Selman Beyin örneğinde nasıl bir değişiklik yapmamız gerekiyor?

Örnek Form Sayfası (Yanıtlar)

VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(42 satır)

Önceki dosyanızda module2 için yeni bir getData makrosu ekledim. Sınıf bilgisi D sütünda olduğu için " Select * where D like '6%' " şeklinde bir query cümleciği eklendi.

Ekli dosyalar

Önceki dosyanızda module2 için yeni bir getData makrosu ekledim. Sınıf bilgisi D sütünda olduğu için " Select * where D like '6%' " şeklinde bir query cümleciği eklendi.
Teşekkür ederim.
Sql biliyorum ancak sql i bu kodlarda nasıl kullanacağımı bilmiyordum.
İstediğimiz sütunları almak içinde sql sözcüğünde select a, b, c from ... şeklinde mi kullanacağız

Evet, gviz queryde sütun başlıkları kullanılmıyor. İlgilendiğiniz alan hangi sütunda ise onun harfini yazmanız yeterli.

Evet, gviz queryde sütun başlıkları kullanılmıyor. İlgilendiğiniz alan hangi sütunda ise onun harfini yazmanız yeterli.
VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(3 satır)

üstteki şekilde uyarlamaya çalıştım ama değişkenleri sql içinde sanırım yanlış kullanıyorum ki hata alıyorum

snf = Sheets("Veri").Range("C3").Text

ile Veri sayfasındaki C3 hücresinde 5 değeri var Bu değer başka 6 ve 7 ile 8 değerlerini alabilecek...

qry = Application.EncodeURL("select * where D like '&snf&%'")
ile bu gelen snf değerini like içine almaya çalıştım ama bu şekilde mi alıyoruz emin değilim.

verileri çek dediğimde filtrelemedi

snf = 5

snf değişkeninin değerini like sorgusu içine nasıl alabilirim

qry = Application.EncodeURL("select * where D like '&snf&%'")

qry = Application.EncodeURL("select * where D like '"&snf&"%'")

qry = Application.EncodeURL("select * where D like 'snf%'")

ve bildiğim diğer yöntemleri denedim ancak değişkenin değerini sorguya alamadım.