Giriş Çıkış Hareketi Eksik Olanları Bulma

Kısa Açıklama

Giriş Çıkış Hareketi Eksik Olanları Bulma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Giriş Çıkış Hareketi Eksik Olanları Bulma isimli soruda, hareketi eksik olanların bilgilerinin nasıl listeleneceğinin cevabı aranmaktadır.

Giriş Çıkış Hareketi Eksik Olanları Bulma

Bir işyerinde çalışan işçiler, işe giriş ve işten çıkış esnasında Personel Devam Takip Sisteminden kart basmaktadırlar. İnsan Kaynaklarındaki Personel Özlük İşleri Uzmanı ise, her gün bu hareketleri Excel'e almaktadır. Excel'gelen verilerin basit bir örneği ise, üstteki resmin sol tarafındaki tabloda görüleceği şekildedir. Lakin, çalışanlar gerek işe girişte gerek işten çıkışta kartlarını basmayı unutmaktırlar.

Sorumuzda, eksik ve sıralaması hatalı olan hareketlerin hangisi sicil, hangi tarih ve hangi tip (Giriş mi Çıkış mı) olduğunun bulunmasının cevabını aramaktayız.

Tüm Excel versiyonlarında çözümler kabul edilmektedir.

Katılımlarınızı bekleriz.

Ekli dosyalar

KTF olarak aşağıdaki şekilde hazırladım ama şu dizi formülünün mantığını pek anlamadım
dizi formülü nasıl kullanılıyor?
1 - dizi formülü giriliyor
2 - dizi girdisi seçiliyor
3 - ctrl+shft+enter tuşlarına aynı anda basılıyor değil mi?
mesela F3 hücresine girip =EksikGirisListeleKTF(B3:D19) fromülünü yazıp ctrl+shft+enter tuşlarına aynı anda basarsam
dizinin kendisini çıkacak sonuca göre otomatik olarak genişletmesi gerekmez mi?
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(40 satır)

F3 hücresine sizin KTF giriliyor. Örneğin F3:H6 aralığı seçiliyor. Alan seçili iken formül çubuğuna gidip CTRL+SHIFT+ENTER yapınca tabloyu dolduruyor.

DOT fonksiyonu da mesela o mantıkla çalışıyor. İstatistik formülleride

F3 hücresine sizin KTF giriliyor. Örneğin F3:H6 aralığı seçiliyor. Alan seçili iken formül çubuğuna gidip CTRL+SHIFT+ENTER yapınca tabloyu dolduruyor.

DOT fonksiyonu da mesela o mantıkla çalışıyor. İstatistik formülleride
teşekkürler Ali hocam ama benim anlamadığım sonucun kaç kişi olduğunu bilmeden aralığı nasıl seçebilirim ki?
exceldeki normal dizi formülleri de böyle mi?

Excel 365 kullanıcılarında bu detaya gerek yok.
Siz tek hücreye kopyalamanız yeterli olacaktır.
Ama Excel 365 kullanmıyorsanız, o zaman sanırım verinin sağa ve aşağı doğru oluşacak aralığını bilmek gerekir.

fonksiyonda
Kod:
(4 satır)
ile 3elemanı da boşaltmışım ama kontrol zaten sadece ilk elemana bakılarak yapıldığında
Kod:
(2 satır)

Kod:
(2 satır)
Python yöntemi ile olan versiyon.
=PY yapıp, üstteki kod yapıştırılarak Alt + Enter yapılarak sonuç listelenebilir.
Python güncellemesi alanlarda çalışır.

@halily Hocam,
KTF inizi denedim. Excel 365 kullandığım için Tek Formül ile dökülmeli sonuçlar üretildi.
Ancak, üretilen sonuçlar şöyle... Doğru yanıtları teşkil eden ilk 4 satırdan sonra,12 satırda 0 değeri üretiyor...
R380.webp

Diğer taraftan,
CTRL+SHIFT+ENTER kullanabilmek için, dökülecek alanın boyutunu bilmek ve seçmek gerekiyor.
Alanı seçtikten sonra formül çubuğuna formülü yazıp, CTRL+SHIFT+ ENTER iile girildiğinde seçtiğiniz alanın boyutu kadar dizinin elemanları yazılacaktır.
Örneğin, F22 : H24 seçip Dizi Formül olarak (yani CTRL+SHIFT+ ENTER kullanarak) girildiğinde,
F22 : H24 , 3 satır ve 3 sütundan oluşan alan olduğundan, KTF ile üretilen dizinin 3 x 3 lük bölümü yazılacaktı.

Eski versiyonlarda ise, CTRL + SHIFT + ENTER olmadan, KTF, İNDİS işlevi kullanılarak şu şekilde kullanılabilir.
R381.webp

fonksiyonlarda 1 - 2 ufak düzeltme yaptım
1 - makro/yordam kodu
Kod:
(42 satır)
2 - KTF kodu
Kod:
(33 satır)
@52779 hocam elimden geldiğince düzelttim dilerim olmuştur
@halily Hocam,
KTF inizi denedim. Excel 365 kullandığım için Tek Formül ile dökülmeli sonuçlar üretildi.
Ancak, üretilen sonuçlar şöyle... Doğru yanıtları teşkil eden ilk 4 satırdan sonra,12 satırda 0 değeri üretiyor...
teşekkürler
iyi çalışmalar

Geri