Excel ile Resim Kopyalama ve Adlandırma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan myloo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Excel ile Resim Kopyalama ve Adlandırma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba arkadaşlar, önemli bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Ürün listemize tüm ürünlerimize eklenecek şekilde bir paketleme görseli ekleyeceğiz. Bunun için elimdeki görseli toplamda 2727 kere kopyalamam ve sonrasında bunu excel listemde bulunan stok kodlarına göre adlandırmam gerekiyor. Ancak stok kodlarının tamamının sonunda -6 şeklinde (örneğin tks500 stok koduna ait görsel için tks500-6 şeklinde) ekleme yapılarak adlandırılması gerekiyor. Yani şu şekilde:

tks500-6
tll1568-6
tkw502-6 şeklinde.

Bildiğim kadarıyla bu işlemi en kolay excel ile yapabileceğiz. Bu konuda yardımcı olur musunuz rica etsem?

Merhaba @myloo
Aynı soru için 1'den fazla konu açmayınız.

Aşağıdaki gibi bir yapı düşünülebilir.
-- Örnek resim dosyası yok (orijinal resim dosyasının adının 34567891234.jpg olduğunu varsaydım),
-- Orijinal resim dosyasının bilgisayardaki konumuna ilişkin bilgi yok (excel belgesinin bulunduğu dizinde olduğunu varsaydım),
-- Kopyalanacak resimin adlandırılmasında kullanılacak isim listesinin excel belgesinin hangi sütununda olduğu ve kaçıncı satırdan başladığı bilgisi yok ( C2 hücresinden başladığını varsaydım )

Soru bu kadar afaki olunca cevap da doğal olarak varsayımlara dayanmak durumunda.

VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(9 satır)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...