Başlıklara ve Kriterlere Özel Filtreleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Başlıklara ve Kriterlere Özel Filtreleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhabalar,

27.10.2024 tarihinde toplam çarpım formülünde kriterleri devre dışı bırakma başlıklı bir konu açmıştım.

Bu konuda amaç belirli kriterlere göre toplama alınırken istenildiğinde bu kriterleri devre dışı bırakarak istenilen sütundaki tüm toplamları almak idi.

Bu konuda ise yapmak istediğim bu algoritmayı yine otomatik tablodan alacağım konu başlıklarına taşımak.

Ekte paylaşmış olduğum tabloda bir önceki konuda çözüme kavuşan formülüzasyonu silmedim (Topla.Çarpım Sayfası). Benim burada yapmak istediğim yine aynı bu konuyu tablo başlıklarına dayalı filtrelemeye taşımak.

Kısaca özetlemek gerekirse tarih aralıkları + C4 hücresi + C5 hücresi+ C6 hücresindeki kriterlere göre Tablo A sayfasından tablo özeti sayfasına başlıklara göre filtreleme yapabilmek. Örnek olması açısından bir tane filtrelemeyi manual olarak yazdım.

"Tüm başlıklar kullanılmayabilir ve başlık sayısı veya kriter artabilir"

Yardımlarınız için şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

"Not: Bazen yoğunluktan ötürü gelen cevaplara teşekkür yazamadan konu kapanıyor. V ebende sonrasında bir şey yazamıyorum. Yanlış anlamamanızı rica ederim. Teşekkürler"

Ekli dosyalar

Çok basit bir şey istediğiniz.
FILTER dışında CHOOSECOLS kullanın. Sonra hangi sütunları listelemek istiyorsanız, o sütunların sıralamadaki numaralarını yazın..
Örnek:
=CHOOSECOLS(FILTER(veri;şart);1;3;5;4;2)
gibi..

@ExcelDepo hocam merhaba ,

Paylaşmış olduğunuz revizyonu formüle bir türlü uyarlayamadım açıkcası. :( Ne yapsam nasıl yapsam tutturamıyorum ne yazık ki.

Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Saygılarımla,

@ExcelDepo hocam merhaba,

Paylaşmış olduğunuz formülü farklı bir tabloda eklemeler yaparak deniyorum ve herşeyi yerli yerine koyduğumu düşünüyorum ancak formülümde taşma hatası alıyorum. Neyi eksik yapıyoruö açıkcası bulamadım. Bir göz gezdirme şansınız olur mu acaba? Biliyorum sizleri çok uğraştırdım. Kusura bakmayın.

Kullanmış olduğum formül aşağidaki gibidir.
Belki ufak bir parantez hatası yapıyorum ama bulamadım açıkcası.
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Saygılarımla,

@ExcelDepo hocam ne demek istediğinizi tam anlayamadım açıkcası. Atanan başlıklarda aranan verilerin hepsi tabloda mevcut.
Seçilen tarihlerde ve kriterlerde olmadığını ve bundan dolayı hata vereceğini düşünerek bu sefer tarihleri değiştirdim.

Mesela aşağıda seçmiş olduğum tarih, kayıt no ve c7 deki kritere göre listeleme yapması gerekmezmi? Çünkü çekilen tabloda tüm kriterlere karşılık gelen bir veri var.

1734031895853.webp

Mesela yukarıdaki başlık ve kritelere göre aşağıdaki filtrelemeyi göstermesi gerekmezmi ?

1734032152098.webp

Syg,

Aldığınız hata için önceki mesajlarımda verdiğim linkleri inceleyiniz lütfen.
SPILL hatasının çözümü çok basit ama öğrenmeniz açısından onları okumanızı ya da izlemenizi bekleyeceğim.

@ExcelDepo hocam açıkcası denemediğim yol kalmadı. :( Yani ne yaptıysam olmadı.

Birde sorun şu ki çalışmaları mı ancak şahsi pc imde eve döndüğümde yapabiliyorum. Dolayısıyla gün içinde size belirli şartlarda soru sorabiliyor ve yazabiliyorum. Dolayısıyla konu uzuyor. Sizleri de gereksiz yoruyorum.

Farklı dosya ve formüllerimde genelde "@" İmgesini kullanarak çokca problemi çözüm ama bunda diğer yöntemleri de denememe rağmen bir türlü olmadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla,

Hala verdiğim videoyu izlememiş olmanız üzücü.. ne diyebilirim ki?
SPILL hatası, aldığınız hücrenin sağı ve aşağısındaki tüm verileri silin.. Hata düzelecektir.

@ExcelDepo hocam öğlen paylaşmış olduğunuz videoyu izledim. Veri geçmişinden görüntüleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Hatta buna benzer bir sürü başka kaynaklardan videoda izledim ve okudum.

#SPILL hatası, aldığınız hücrenin sağı ve aşağısındaki tüm verileri silin.. Hata düzelecektir.

Bunu tam olarak anlayamadım hocam :( , bahsetmiş olduğunuz hücrelerde herhangi bir veri yok ki ?

Belkide çok basit bir şeyi kaçırıyorum yoksa gerçekten :(

Bu hatanın başka bir nedeni yoktur.
Excel 365 versiyonlarına özel olan bu dinamik dizi davranışı, sonuçların sağa ve aşağı doğru dökülmesini sağlamaktadır.
Eğer sağ tarafta ya da aşağıda bu dökülmeyi engelleyen bir değer varsa; verilerin dökülmesi engellendiğinden #TAŞMA! hatası alınmaktadır.
Dosyanızı göremediğim için, verdiğiniz resimden yapabileceğim bundan başka bir yorum ne yazık ki yoktur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...