Ben öyle bir duruma rastlamadım.
B sütunundaki hücrede kopyala yapıştır, elle yazma gibi işlem yapmadan kod devreye girmez.
Gerçek belgenizde B sütununa nasıl veri yazdığınızı ya da örneğin sayfada B sütununa yönelik olarak çalışan ve
F2+ENTER gibi işlem yapan bir makro kodu var mıdır, bilemiyorum tabi.
Verdiğim kodun devreye girmesini sağlayan koşul aynen şöyle;
If (Target.Column = 1 Or Target.Column = 2 Or Target.Column = 4) And Target.Row > 1 Then
Yani; işlem yapılan sütunun sütun numarası 1, 2 veya 4 (A, B, D sütunları) ve işlem yapılan satır numarası 1'den büyükse kod devreye girer.
Bu koşul sağlandıktan sonra da satır numarasına yönelik diğer kontrollere (alttaki If ve Elseif satırları) geçilir.
Sütun koşulu sağlandığında gerçekleşen satır kontrolleri;
-- işlem yapılan satır, 8, 40, 72.... gibi Adres satırlarının bir altındaki satır mıdır?
-- işlem satır, 33, 65 gibi Toplam satırlarının 3 satır sonrası kıdı?
-- işlem satırı, 10-29 veya 42-61..... gibi elle veri yazılmak için ayrılan ürün adlarının yazılacağı satır mıdır?
Yani R, S sütunlarında ne yaparsanız yapın, kod devreye girmez, R, S sütunlarında değişiklik yapıldıktan sonra
B sütunundaki ürün adını yazarsanız yeni haline göre veri yazılır, önceki yazılan hücreler etkilenmez.
Tahminim o ki; örnek belgeniz, gerçek belgenizin bir kopyası (formüller/makrolar vs içinde olmalı) değil ve
bu durumda da yapabileceğimiz bir şey kalmıyor malesef.
Verdiğim kodu, foruma eklediğinibelgeye uygulayıp bu belge üzerinde denemeler yaptığınıza emin misiniz?
.