Farklı Tablolardaki Verilerin Toplamını Alma

Kısa Açıklama

Farklı Tablolardaki Verilerin Toplamını Alma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhabalar,

Ekte paylaşmış olduğum ve topla çarpım fonksiyonu ile belirli kriterlere göre toplam aldığım örnek dosyamda üç ayrı veri sayfası ve özet sayfası bulunmaktadır.

Bahsi geçen dosyamın özet sayfasında sonuçları sadece "A" sayfasındaki tablodan çekebilmekteyim ancak diğer sayfalardaki tabloların verilerine de bu sonuçlara eklemem gerekiyor.

Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Yardımları için herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

İstediğiniz vba çözümü değil ise ve 365 kullandığınıza göre DÜŞEYYIĞ işlevi ile tüm tabloları yeni bir sayfada ya da İstediğiniz sayfada TEK tablo haline getirip oradan İstediğiniz veriyi çekebilirsiniz.

@fledermaus

İlk formülü üstteki tablo için, ikinci formülü alttaki tablo için kullanabilirsiniz.
Formüllerde TOPLA içindeki İNDİS kısımlarındaki sayılar veri kaynağı tabloların kaçıncı sütunlarının
İNDİS(top;;4);İNDİS(top;;7);İNDİS(top;;10)
toplanacağını belirtiyor.

Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(2 satır)

@ezelk hocam merhaba,

Diğer dosyalarımda birebir aynı olan tablolarımın konsolidesi için düşey yığ fonksiyonunu efektif şekilde kullanıyorum.

Ancak bu dosyada bazı tablolar farklı formatta olduğundan mantığını oturtamadım.

@Ömer BARAN hocam merhaba,

Paylaşmış olduğunuz formülleri henüz deneyemedim ancak istediğim sonuca ulaşacağım kanaatindeyim.

Yardımları için herkese çok teşekkür ederim. İlk fırsatta deneyip sonucu yazacağım.

Sevgi ve saygılarımla.

Şu kısım veri alınacak alanları belirtiyor.
DÜŞEYYIĞ(A!$C$21:$N$32;B!$C$21:$N$32;'C'!$C$21:$N$32)

Verilerin bulunduğu alanların her sayfada aynı konumda olması gerekmez.
Yeter ki, tabloların soldan aynı numaralı sütunlarındaki bilgilerin toplanması istensin.

Yapı ne kadar standartsa formül oluşturmak o kadar kolay olur.

365 işlevleriyle ilgili bilgim yeterli olmayabilir.
Koyu renklendirilen kısmı da 'C'!$C$21:$N$32 şeklinde değiştirin.
Buradaki olay (benim verdiğim formül açısından)
tüm veri alanlarının aynı yerden (C sütunundan) başlaması değil, aynı genişlikte (12 sütun) olması.
Çünkü formülün devamına veri tablosunun 10'uncu sütunu toplanacak diyoruz.

@Ömer BARAN hocam merhaba,

Her iki değişiklikte de sonuçlar "sıfır" çıkıyor.

Hata nerede açıkcası bulamıyorum. Ayrıca bir diğer önemli konuda veri çekilecek sütunlar her zaman yanyana olmayabilir. Yani aslında formülizasyonu yanyana şartlı vs gibi değilde konsolide edilecek sütunları kendim değiştirebileceğim şekilde yapabilmek daha doğru olacak gibi. Bana bu konuda kim yardımcı olabilir bilemiyorum.

Saygılarımla,

Alternatif formüller :
D4
Kod:
(1 satır)

D11
Kod:
(1 satır)

Son mesajınızda SONRADAN eklediğiniz "veri çekilecek sütunlar her zaman yanyana olmayabilir." açıklaması konuyu tamamen değiştirir. tablo yapısını bilmeden formül kurgulanamaz. Bu tür değişkenleri konunun en başında belirtmeniz gerekir aslında.

@ezelk merhaba,

#Bu tür değişkenleri konunun en başında belirtmeniz gerekir aslında.

Çok haklısınız. Sorun şu ki kullanmış olduğum orjinal dosya çok fazla veri ve tablo içerdiğinden ve karmaşık olduğundan burada paylaşamıyorum. Sadece problem yaşadığım alanları içerisinden seçerek kopyalayıp paylaşarak çözüm aramaya çalışıyorum

Dosya çok karmaşık ve konuyu bir yerden sonra kendim çözmek zorunda kaldığımdan böyle oluyor. Ama kısaca özetlemem gerekirse konsolide edeceğim sayfalardaki sütunların bazıları yanyana bazıları ise sayfalarda farklı alanlarda olabiliyor.

Seyahatte olduğumdan şu an pc başında değilim. Ama paylaşmış olduğunuz formülü uygular uygulamaz cevap yazacağım.

Emeklerinize sağlık.

Saygılarımla,

Geri