Yazdırılan Sayfadaki Görünüm Sorununu Çözme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
SÖZLEŞME ve KVKK sayfalarını Crtl+P yapıp yazdırmaya çalışlıştığımda sayfalar kaymış (Önizlemede herşey normal görünüyor) vaziyette ve eksik yazdırılıyor. Ama PDF yapıp yazdırdığımda orjinal 5 sayfa yazdırııyor. Bu durum neyden kaynaklarıyor ve çözümü hususunda yadırmlarınızı talep ediyorum.

Ekli dosyalar

Çözüm
Her neyse; mevcut kodda Whit ws ..... End With arasını şöyle değiştirerek deneyin bakalım.

Kod:
        With ws
            .PageSetup.PrintTitleRows = ""
            If ws.Name = "İŞ GÜV" Then .PageSetup.PrintTitleRows = "$48:$49"
            .PrintOut From:=1, To:=6, Copies:=1, Collate:=True, IgnorePrintAreas:=False
            .PrintOut From:=7, To:=8, Copies:=1, Collate:=True, IgnorePrintAreas:=False
        End With
@YasarPiskin

Olayın makro koduyla ilgisi yok gibi görünüyor.

SAYFA SONU ÖNİZLEME ekranında (her 2 excel sayfası için),
aşağı doğru kayarak MAVİ TİRE şeklinde olan çizgiyi fareyle sürükle bırak yöntemiyle,
hemen altındaki DÜZ MAVİ ÇİZGİ'ye sürükleyip bırakın.
Bu işlemi her 2 excel sayfası ve bu sayfalarda aşağı doğru kayarak tüm yazdırma sayfaları için kontrol edin.
Yani hiç MAVİ TİRE şeklinde çizgi kalmasın.

1744074368660.webp

SÖZLEŞME ve KVKK sayfalarını Crtl+P yapıp yazdırmaya çalışlıştığımda sayfalar kaymış (Önizlemede herşey normal görünüyor) vaziyette ve eksik yazdırılıyor. PDF yapıp, Module1 deki kodu pasifleştirdiğimde normal yazdırıyor. Bu durumu düzeltilmesi için Modul1 deki kodun iyileştirlmesi içi yardımlarınızı talep ediyorum.

Ekli dosyalar

Dosyada mevcut kodun yaptığı işlemi tam anlayamadım.
-- İşlemi sayfa adı, klavyeden yaptığınız veya excel üst menü üzerinden tıklamalar yapıyoesanız bu işlemleri
eksiksiz ve net olarak ifade eder misiniz?
-- Üstbilgi olarak farklı bir şeyler yapıyorsanız onu da excel sayfa adı, yazıcıdan çıkacak sayfa numarası gibi met açıklayınız.
-- Bu kod nasıl devreye giriyor?
Gerçek belgenizde ThisWorkbook (BuÇalışmaKitabı) bölümünde veya başka bir MODUL içinde olup,
eklediğiniz örnek belgede olmayan bir kod var mıdır?
Yazdırma işlemi için sayfa(lar) seçimi yapıp (hangi sayfalar) sonra CTRL+P kısayolunu mu kullanıyorsunuz yoksa
DOSYA-YAZDIR yolunu izleyerek mi yazdırma işlemi yapıyorsunuz?
Her soruma eksiksiz cevap yazacağınızı umuyorum.

Evet CTRL P kısayolu kullanıldı. Mevcut kod İŞ GÜV sayfasının ikinci sayfasındaki üst bilgiyi sadece 2 ve 6 sayfalarda yazdırıyor. 8 ve 9 sayfalardaki üst bilgiler farklı.

İsteği/sorunu anlamaya çalışıyorum.
Bir yandan mevcut kodun İŞ GÜV. sayfasının yazdırılması ile ilgili diyorsunuz,
diğer yandan da SÖZLEŞME ve KVKK sayfasından söz ediyorsunuz.

Sorularıma TEK TEK cevap vermezseniz anlamak çok mümkün olmuyor.
CTRL+P işleminin sadece İŞ GÜV sayfasında geçerli olmasını mı istiyorsunuz?

Bakın konu açtınız, bunca mesajlaşma var ve mesela İŞ GÜV. sayfasının adı ilk kez yazıldı.
Konuyu, ne olduğunda, hangi sayfayla ilgili hangi işlemi yaptığınızda ne sorun olduğu tam olarak anlatılmış, anlaşılmış değil.

İŞ GÜV. sayfasıyla birlikte, CTRL tuşu basılı durumda iken başka sayfa veya sayfaları da seçip aynı anda birden fazla excel sayfasını mı yazdırıyorsunuz/yazdırmak istiyorsunuz?
Vs.Vs.

Bu ve bundan önceki mesajda bir çok soru cümlesi yazdım.
Ama siz sadece tek bir cümle yazdınız ve sorduğum hususların hiçbiri cevaplanmış değil.

Sorun SÖZLEŞME ve KVKK sayfalarının başka sayfalarla birlikte seçilip birden fazla sayfanın CRTL P ile yazdırmaya çalıştığımda SÖZLEŞME ve KVKK sayfalarının eksik (Önizlemede normal) yazdırılması, bu sorun Modüle1 deki Yazdır makrosunun pasifletirilmesi ile gideriliyor. Bu kodun iyileştirilmesi hususunda yardımlarınızı talep ediyorum.

O zaman şunları konuyu net olarak açıklamalısınız?

1) Birden fazla sayfa seçili değilken, yani tek sayfa seçiliyken, daha doğrusu herhangi bir sayfa aktif sayfa iken CTRL+P yapınca ne olmalı?
2) Bu sırada aktif sayfanın hangisi olduğuna bağlı olarak yapılacak işlemin birbirinden farklı olma durumu var mıdır?
Farklılık derken kastım, üstbilgi değişikliği gibi şeyler.
3) Birden fazla sayfa seçili iken CTRL+P yapıldığında, YAZDIR2 isimli olup, MODUL içinde mevcut kod;
-- seçili sayfalardan en az bir tanesi İŞ GÜV, SÖZLEŞME, KVKK isimli sayfalardan biri mi diye bir kontrol mü yapılmalıdır?
Kontrol sonucuna göre, belirttiğim sayfalardan sadece 1 tanesi seçilmiş, diğer ikisi seçilmemişse ne olacak?
-- Sadece, bu 3 sayfa aynı anda seçili durumda olduğunda mı YAZDIR makrosu devreye girmelidir?
-- 48 ve 49'uncu satırın bazı sayfalarda üstbilgi olarak kullanılması işlemi sadece belli bir sayfa ile mi ilgilidir,
yoksa hangi sayfa yazdırılırsa yazdırılsın o sayfanın 48-49'uncu üstbilgi mi olacaktır?

Yani yazdırma işlemi ve mevcut kodu ilgilendirecek tüm seçenekleri düşünerek ve yukarıda maddeler halinde yazdığım aklıma gelen ya da benim aklıma gelmeyen ve CTRL+P işlemiyle yazdırma konusunu ilgilendirebilecek tüm seçeneklerle ilgili açıklama yazmalısınız.

Birden fazla safa seçili ilken CTRL P yazdırma işlemi standart yazdırma, birden fazla sayfa seçili iken Yazdır2 makrosu sadece İŞ GÜV sayfasında 48 ve 49 satırların bazı sayfalarda etkili olmalı, diğer sayfaları görmemeli.

Her neyse; mevcut kodda Whit ws ..... End With arasını şöyle değiştirerek deneyin bakalım.

Kod:
        With ws
            If ws.Name = "İŞ GÜV" Then .PageSetup.PrintTitleRows = "$48:$49"
            .PrintOut From:=1, To:=6, Copies:=1, Collate:=True, IgnorePrintAreas:=False
            .PrintOut From:=7, To:=8, Copies:=1, Collate:=True, IgnorePrintAreas:=False
        End With

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...