- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhabalar,
Tekrardan umarım iyisinizdir
Şöyle bir sorum olacak . Örnek veriyorum ,
soldaki bilgiler yazdığı zaman sağdakine sabit yazacak . Solda ki veriler değişken olabiliyor fakat sağdakiler sabit belirli illerde olacak . Bu şekilde Vlookup ile çekebiliyor muyuz yada If formülü ile halledebiliyor muyuz ? Makrosal değil de daha çok formül ile yapmak istiyorum bilginiz var mı ?
Ek olarak 2. Sorum ;
? işareti koyduğum yerlerin 20den başlamasını istiyorum fakat kategorili bir şekilde . X ve X1 aynı yerde o yüzden 1.sütun 20. 2. sütun 20. 3.sütun 21. , 4.sütun 21 , 5.sütun yine 20 olacak şekilde ayarlayabiliyor muyuz ?
Kısacası ortada ki yere göre bir numara verme şansımız var mı ? Evet zor biliyorum formül ile olmayabilir ama basit bir işlem yapılabilir mi sizce ?
Teşekkürler , İyi Çalışmalar <3
Tekrardan umarım iyisinizdir

Şöyle bir sorum olacak . Örnek veriyorum ,
Adana | Adana | ||
Osmaniye | Adana | ||
Şanlıurfa | Adana | ||
Denizli | Antalya | ||
Isparta | Antalya | ||
Burdur | Antalya | ||
Antalya | Antalya | ||
Trabzon | Trabzon | ||
Erzurum | Trabzon |
soldaki bilgiler yazdığı zaman sağdakine sabit yazacak . Solda ki veriler değişken olabiliyor fakat sağdakiler sabit belirli illerde olacak . Bu şekilde Vlookup ile çekebiliyor muyuz yada If formülü ile halledebiliyor muyuz ? Makrosal değil de daha çok formül ile yapmak istiyorum bilginiz var mı ?
Ek olarak 2. Sorum ;
? | x | 123 |
? | x | 1234 |
? | x1 | 12345 |
? | x1 | 123456 |
? | y | 321 |
? | y | 3214 |
? | z | 654 |
? | z | 7654 |
? | z | 8764 |
? işareti koyduğum yerlerin 20den başlamasını istiyorum fakat kategorili bir şekilde . X ve X1 aynı yerde o yüzden 1.sütun 20. 2. sütun 20. 3.sütun 21. , 4.sütun 21 , 5.sütun yine 20 olacak şekilde ayarlayabiliyor muyuz ?
Kısacası ortada ki yere göre bir numara verme şansımız var mı ? Evet zor biliyorum formül ile olmayabilir ama basit bir işlem yapılabilir mi sizce ?
Teşekkürler , İyi Çalışmalar <3