Veri Formlarını Birbirleriyle Karşılaştırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

1903emre34

VIP Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki değişikliker için yardımcı olabilir misiniz

1) Sayfalar yer alan 3.dönem ve 4.dönem yer alan verileri, sabit sayfasında aktarma yapamadım. yani sabit sayfasında alt alta 1.dönem, 2.dönem, 3.dönem, 4. dönem tutarlar arasında karşılaştırma yapıp oran azalış yada artışı gösterilmesi

2) 1.dönem ve 2. dönem yer alan danışmanlık müşavirlik giderleri (aynı olanları) tek kalemde toplayıp sabit sayfasında artış yada azalış yapabilir miyiz. Örneğin, 1.döneminde danışmanlık müşavirlik giderleri toplamı 1.000,00 TL, 2.dönem 2.600,00 TL sabit sayfasında gözükmesi için değişiklik yapabilir miyiz

Ekli dosyalar

Çözüm
@1903emre34
"aynı olanlar" ne demektir?
Örnek belgenizdeki verilerin, muhtemel tüm senaryoların gerçekleşmesini sağlayacak şekilde olması gerekir.
-- 1 ve 2'nci döneme ait sayfalarda tek bir veri türü var (hepsi aynı, farklı veri yok),
-- 3 ve 4'üncü dönem sayfalarında veri yok,
-- "aynı olanlar" diye vurguladığınıza göre gerçek belgenizde farklı veriler de olabileceği anlamına geliyor.
-- sayfa isimlendirmeleriniz standart değil (büyük/küçük harf)
-- farklı veriler de olabilecekse, sabit isimli sayfada bu farklı verilerden hangilerinin listeleneceği nereden anlaşılacak? Yani Danışmanlık ve Müşavirlik Giderleri dışında veri olduğunda, sabit sayfasında sadece Danışmanlık ve Müşavirlik Giderlerinin listelenmek istenildiği nereden...
@1903emre34
"aynı olanlar" ne demektir?
Örnek belgenizdeki verilerin, muhtemel tüm senaryoların gerçekleşmesini sağlayacak şekilde olması gerekir.
-- 1 ve 2'nci döneme ait sayfalarda tek bir veri türü var (hepsi aynı, farklı veri yok),
-- 3 ve 4'üncü dönem sayfalarında veri yok,
-- "aynı olanlar" diye vurguladığınıza göre gerçek belgenizde farklı veriler de olabileceği anlamına geliyor.
-- sayfa isimlendirmeleriniz standart değil (büyük/küçük harf)
-- farklı veriler de olabilecekse, sabit isimli sayfada bu farklı verilerden hangilerinin listeleneceği nereden anlaşılacak? Yani Danışmanlık ve Müşavirlik Giderleri dışında veri olduğunda, sabit sayfasında sadece Danışmanlık ve Müşavirlik Giderlerinin listelenmek istenildiği nereden anlaşılacak, nasıl karar verilecek?

Bence; sabit isimli sayfada bir açılır liste olmalı ve bu listeden seçilecek gider türleri Geçici Vergi Dönem sayfalarında aranıp listelenmeli. Böylece C sütunu (Açıklama) da gereksiz hale gelmiş olur.
Ayrıca yılda 4 adet Geçici Vergi dönemi olduğu baştan belli olduğuna göre (4'üncü dönemin varlığı tartışılır)
işlem/listeleme öncesinde her dönem için neden birer satırlık veri alanı ayırıp A sütunu hazır olarak tutulması daha doğru değil mi?
Satırlarınız 3'er aylık dönemleri kapsıyor (Geç.V. dönemleri) ama sütunlara da Ay İSİMLERİNİ yazmışsınız.
Hangi aya ait sütuna yazılacağına nasıl karar verilecek, veri sayfalarında tarih bilgisi de yok.
Mevcut kod Ocak sütununa veri yazıyor, Ocak ayı olduğunu nereden çıkartıyorsunuz?

Belgenizi ne amaçla kullanacağınızı bilemiyorum ama kullanım amacını dikkatten kaçırmadan, sabit isimli sayfa üzerinde düşünüp, yeni bir sayfa tasarımı oluşturmalısınız.

Mesela şöyle bir şey:

1697151404895.webp

Çözüm
1000 yakın satır olduğu için, veri doğrulama pek işime gelmiyor. Dosyayı sitede arşivde bulduğum için, Ocak ayı kalmış. Büyük, Küçüf harf standart değil. 1.2.3. dönemlerde yer alan hesap isimleri (Danışmanlık giderler, Bilgi Teknoloji, Demirbaş giderleri vs.) onları birden fazla varsa tek çatı altında toplayıp, kendi dönemler arasında karşılaştırıp, sabit sayfasında artış/azalış gösterilmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

@1903emre34

Yine bir iletişim sorunuyla karşı karşıyayız anlaşılan.
Yazdıklarımı okumadığınızı düşündüm açıkçası.

Aşağı doğru gider türlerine göre uzayıp giden, her bir gider türü için 4'er satırlık bir yapı,
her birinin arasında bir öncekiyle artış/azalış oranını da düşünürsek hiç kullanışlı olmayan bir şey ortaya çıkacağı kesin gibi.

AY ayrımına ilişkin bir veri/sonuç olmadan işlem yapılacaksa, şöyle bir yapı olabilir.
Dikkate almayacağınızı biliyorum ama ben yine de önermiş olayım.

1697197540591.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...