Vergi Dairesinden Alınan Ödeme Listesini Biçimlendirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Vergi Dairesinden Alınan Ödeme Listesini Biçimlendirme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
"Muhasebe Fişi" nedir, bunu siz biliyorsunuz, ben ne yazık ki bilmiyorum.
Eklediğiniz dosyayı açtım ama neye dönüşecek, dediğim gibi fikrim yok.
Dönüştürülmesini istediğiniz biçim vs neyse, ona dair detayları aktarırsanız elimizden gelen desteği vermeye çalışırız.

@ExcelDepo
Merhaba,
Konu benimde ilgimi çekti.
Bunun için konuyu açan arkadaşa müsadesiyle tercüman olmak isterim.
"Muhasebe Fişi" demesindeki kasıt; sistemden indirilmiş verideki bilgilerden yola çıkarak F sütunundan sonraki alanda örneklendirmeye çalışılan şekilde sonuç alacağı durumu kast ettiği kanaatindeyim.
Ancak tavsiyem o ki Muhasebe Fişi olarak görülmesi istenen alanın farklı sayfaya gelmesini öneririm.
Bu kapsamda bu konu bana da gerekli bir çalışma olacağı için konuya müdahil olmak istedim.
Konu çözümünde Excel 2019 içinde formül düzenlenirse memnun olurum.

Konulara yabancı olduğum için, F sütunundan sonraki verilerin nereden geldiğini, ne şekilde geldiğini açıklarsanız yardımcı olmaya çalışalım.
Kemal bey, Excel 365 işlevleri hayatımızı çok kolaylaştırıyor.
Onlar ile çözüm yaptıktan sonra, eski işlevleri kullanmak bizler içinde artık zorlaşıyor.
Bu konularda da "makro" tercih edilebilir.
Size en iyi desteği, hem konuya da vakıf olan @Ömer BARAN sanırım yardımcı olabilir.

@smmmserkan

-- Belgeniz açıkken ALT+F11 tuşlarına basarak VBA ekranını açın.
-- VBA ekranında üst menüden INSERT >> MODULE 'yi seçin,
-- Sağdaki boş alana aşağıdaki kodları yapıştırın ve VBA ekranını kapatın,
-- Sonuçların yazılacağı ilk hücreye =MAHSUP_VERGI(A1:E33) formülünü uygulayın.
-- Sütunların TARİH/SAYI gibi biçimlendirmeleri yaparsınız.

NOT: Kodda yer alan şu iki satıra, sıralamasına dikkat ederek;
yeni vergi kodları ve o verginin hangi hesaba kaydedileceğine ilişkin eklemeler yapabilirsiniz.
vergi = Array("0003", "10.....
hesap = Array("360.01.00....

Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(25 satır)

Hesap kodu eklediğinizde, formül olarak yazdığınız veri aralığını genişlettiniz mi?

Diğer istediğiniz için, Ömer ağabeyin fonksiyonunu aşağıdaki gibi değiştirebilirsiniz:
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(25 satır)

@ExcelDepo
açıklama kısmında vergi kodu ve tahakkuk fişi numarası arada - olarak gelebilirmi birde gecikme zammı oluyor onu da ekleyebilirmiyiz acaba gecikme zammı 689.01.001 nolu hesaba gidiyor borç tarafa o tutar karşılığı da ödeme oluyor alacak tarafa kasa hesabına ekleniyor

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ömer ağabeyin verdiği yönergeleri incelemenizde fayda var.
Tekrar aşağıya kopyalıyorum yazdıklarını.

NOT: Kodda yer alan şu iki satıra, sıralamasına dikkat ederek;
yeni vergi kodları ve o verginin hangi hesaba kaydedileceğine ilişkin eklemeler yapabilirsiniz.
vergi = Array("0003", "10.....
hesap = Array("360.01.00....

Eğer bunların dışında bir şey istiyorsanız, kendisi gördüğünde destek olacaktır.

İyi çalışmalar,

1728653031182.webp

Estağfurullah.
Ben dosyayı indirince fark ettim detayı, kusura bakmayın.
Bu şekilde mi istiyorsunuz?

@Ömer BARAN
gecikme zammı olan ekran görüntüsünü ekledim .Bunun ile ilgili EXCELDEPO İSİMLİ kullanıcı tekrar dönüş yapmadı. Bu işlem ile ilgili parça parça konu eklememin sebebi bu kadar olacağını tahmin edemedim sizin sayenizde oldukça taleplerim oluştu. Kusura bakmayın

Ekran görüntüsü 2024-10-11 162755.webp

@ExcelDepo
dönüş yapmadı derken kusura bakmayın sizi kırmak için söylemedim. Bana çok yardımcı oldunuz .Hemen dönüş yapıyordunuz sizin dönüş yapmanızı bekliyorum. Ömer bey ve siz çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...