Kısa Açıklama
VBA Kodlarının Anlamını Yazma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(44 satır)
MERHABA
Yukarıda ki kodu daha önce ki bir excel çalışmamdan aldım ve yeni çalışmama uyarladım.
Textbok2'e iki görev atadım
1. görev = Değer girdikçe, girilen değerlerle eşleşen, kayıtlı değerleri listbox2 de gösteriyor.
2. görev= Girilen değer kaydet butonuna basınca excel sayfasında ona tanımladığım hücreye yazılıyor.
ŞİMDİ SORUN ŞU
Textbox2 girdiğim değer kayıtlarda varsa Listbox 2 de gözüküyor, Listbox2'deki değere tıkladığımda yazdığım kod ile
belirlediğim değerleri 2-3-4-5 textboklara atması lazım.
Fakat söyle bir sorun var. Listbox2 değere tıklayınca kod belirlediğim değerleri 3-4-5 atıyor ama Textbox2'e atmıyor.
TEXTBOX 2 de arama için yazdığım kelimeler bile siliniyor. Bomboş kalıyor. Bomboş kaldığı içinde listbox2 bir ton sonuç çıkıyor
Kodu değiştirip textbox2 yazan yeri değiştirip aşağıda ki gibi başka bir textbok numarası yazınca tüm kod çatır çatır çalışıyor.
If IsNull(ListBox2.Value) = True Then TextBox6.Text = "": Exit Sub '<-------------------
ÇOK UZATTIM ÖZÜR DİLERİM, SORUM ŞU.
If IsNull(ListBox2.Value) = True Then TextBox2.Text = "": Exit Sub '<-------------------
Kodun tam olarak ne yapmaya çalışıyor. Bu kodun anlamı ne . ne olursa ne olacak. textbox2 yazınca çalışmayan kod, textbox numarasını değiştirince neden çalışıyor? Bana basitçe anlatabilir misiniz?