VBA ile Farklı Sütunları Karşılaştırma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ssavas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

VBA ile Farklı Sütunları Karşılaştırma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba arkadaşlar.
Bir arkadaşım yazmış olduğu şu kod ile sütun karşılaştırması yapıyorum. Bu kodda yapmak istediğim ancak yapamadığım iki değişiklik var. Yardımcı olursanız memnun olurum.
İlki: Kod çalışıp sütunları karşılaştırınca aynı olan satırlara textbox4 ile bir metin yazdırıyor. Farklı olan satırlara mesaj yazdırmak istiyorum.
ikincisi ise; ofis sürümlerine göre satır sayısı 65536 ile başlayıp 1048576 veya daha farklı satır sayısı olabiliyor. Sürüme bağlı kalmaksızın kodun çalışmasını istiyorum.
CPP:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(64 satır)
Ekran görüntüsü 2023-12-20 160247.webp

Ekli dosyalar

@ssavas
Örneğinizde hiçkayıt yok. Yeterli açıklamada maalesef mevcut değil. Son kayıtı dinamik olarak istediğiniz şekilde bulmak için
Sayfa1.Cells(Rows.Count, Textbox1.text).End(xlUp).Row komutu ile yapılabilir. Tüm excellerde sorunsuz çalışır.
Textbox1.text'e ister sütun numarasını verin isterseniz sütun adını verin.

@ssavas
Örneğinizde hiçkayıt yok. Yeterli açıklamada maalesef mevcut değil. Son kayıtı dinamik olarak istediğiniz şekilde bulmak için
Sayfa1.Cells(Rows.Count, Textbox1.text).End(xlUp).Row komutu ile yapılabilir. Tüm excellerde sorunsuz çalışır.
Textbox1.text'e ister sütun numarasını verin isterseniz sütun adını verin.
Örnek çalışma ektedir.
Çalışmada eşleşen kayıtlara kullanıcının belirlediği bir mesaj yazılıyor. Bununla birlikte eşleşmeyen kayıtlar için de bir mesaj nasıl yazdırılır?
Yardılarınız içn teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...