Userformda Güncellemede Eksiklik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dimple
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısa Açıklama

Userformda Güncellemede Eksiklik isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
UserForm Kaydet Güncelle Mükerrer Kayıt Engelle konusu ile başlamamış olduğum ve Sayın AhmetRasim bey tarafından desteklenen dosyada güncellemede eksiklik olduğunu fark ettim şu kodları kullandım ama hata veriyor. Dosyada küçük eklemeler yaptım. Aday ekle ve raporlama için de yeni formlar ekleyeceğim tabikide
VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(53 satır)

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba Sayın AhmetRasim bey yanlış ifade etmiş olabilirim. Haklısınız güncelleme yapıyor. Düzenlemeye çalıştığım şey ise kullanıcı yanlışlıkla kaydet tuşuna basarsa eğer "Bu TC Kimlik numarası zaten kayıtlı güncelleme yapılacak mı? Soruna istanaden evet ise güncelleme tuşu ile kayıt yapacak ve kayıt güncellenmiştir mesajı verecek hayır ise textbox1 e gidecek

Merhabalar sn. @dimple
kullanıcı yanlışlıkla kaydet tuşuna basarsa
Bu durum için Kaydet kodlarındaki aşağıdaki kodları
VBA:
(4 satır)

bu kodlar ile değiştiriniz.
VBA:
(10 satır)
Mükerrer kayıt kontrolü sırasında Güncelleme kodlarını CommandButton2_Click satırı ile çalıştırmış olursunuz.

Sayın AhmetRasim bey yardımınız için çok çok teşekkür ederim . Kod kayıt işlemini başarı ile yapıyor ama textboxlar dolu kalıyor. Kaydet ve güncelle tuşu tek butona mı atanmış oldu ? Güncelle butonunu doğru kullanınca yine güncelleme yapıyor ama sonrasında texboxlar yine dolu kalıyor .Başka bir düzenleme yapmadım.

Merhabalar,
Kaydet ve güncelle tuşu tek butona mı atanmış oldu ?
Hayır tek tuşa atanmış olmadı. 4 numaralı mesajdaki kodu
kullanıcı yanlışlıkla kaydet tuşuna basarsa
dediğiniz için paylaştım.
-- Eğer daha önce kayıt edilmemiş bir öğrenci bilgisi olursa normal kayıt eder.
-- Daha önce kayıt edilmiş bir öğrenciyse Güncellenme bilgisi için mesaj çıkar.

Güncelle işlemi sonrası TextBox ve ComboBox içeriğinin temizlenmesi için kodlarını aşağıdaki şekilde değiştiriniz.
-- Hem kaydet işlemi hem de güncelle işlemini sonucu TextBox ve ComboBox içeriği temizleniyor.
VBA:
(31 satır)

Sayın AhmetRasim bey yapmak istediğim gibi olmuş sorunsuz çalışıyor. Emeğiniz ve hakkınız karşısında saygıyla eğiliyorum minnettarım. Küçük iki soru
1- Kodları sizin gibi siteye nasıl eklerim.
2-Kaydet tuşuna yanlışlıkla basılırsa evet cevabıyla yapacağı işlem tamam ama hayır ise textbox ve comboboxlar temizlenmiyor. Nasıl bir ekleme yapabiliriz.
Kod:
(8 satır)

Merhabalar Sn. @dimple

1. Sorunun Cevabı
-- Mesaj yazdığımız metin editöründe </> simgesine tıklayınız.
1622483990151.webp

-- Açılan Kodu Ekle penceresine ilgili kodları ekleyebilirsiniz.
1622484176561.webp

-- Dil bölümünde Genel Code seçili olunca, 7 numaralı mesajda Sizin eklediğiniz kodlar gibi görünür.
-- Farklı bir dile göre görünmesini isterseniz. Genel Code yazan listenin sağındaki aşağı ve yukarı gösteren oka tıklayıp diğer dillere göre de görsellik sağlayabilirsiniz.

2. Sorunun cevabı
-- Temizle kodlarını UserForm içerisinde farklı alanlarda kullanmak için temizle isimli yeni bir kod bloğu ekledim.
Aynı UserForm içerisinde hangi işlemden sonra TextBox ve ComboBox'ları temizlemek isterseniz, ilgili işlemden sonra sadece temizle yazmanız yeterli.

-- Aynı şekilde güncelleme içinde ikinci bir kod oluşturdum.
Bunun sebebi ise Kaydet kodları içinde CommandButton2_Click kodlarını çağırdığımız zaman ikinci kez mesaj ile uyarı çıkıyordu.

Dosyanın son hali ektedir.

Ekli dosyalar

Sayın AhmetRasim bey bilgilendirmeniz ve dosya üzerinde yaptığınız çalışma için sonsuz teşekkür ederim hakkınızı ödeyemem . Verimli bir şekilde çalışıyor. Kelime kelime yeni şeyler öğrendim sayenizde .İlk Fırsatta listeleme ve aday ekleme bölümlerini yapmaya çalışacağım belki birileri de faydalanır.

Rica ederim.
Amacımız yardımlaşmak ve varsa hakkımız helaldir.

--Listeleme ve aday ekleme bölümleri içinde Yeni Konu açabilirsiniz.
** Konuları ayrı ayrı başlıklarda açmamızın nedeni, arama yapıldığı zaman kolay ulaşılmasını sağlamaktır.

Saygılarımla, iyi çalışmalar.