Tarih Aralığındaki Gün Sayısını Bulma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kmlzdmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Tarih Aralığındaki Gün Sayısını Bulma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba,
Tarih aralığına göre gün sayıları gerekli.
Yardımcı olabilir misiniz?
"Tatil" isimli sayfada 2018-2030 aralığındaki resmi tatiller bulunmaktadır.

Kriterler Şöyle:
--E10 ve E11 hücrelerinde Yıl ve AY seçimine göre
Talep1:-- E16 hücresine seçilen ay ve yılın iş günü sayısı formülü gerekli?
-- F sütununda kişinin işe başlama tarihi; G sütunu Kişinin İşten ayrılma tarihi bulunmaktadır.
--E10 ve E11 Yıl Ay seçimine göre E13 ay Başlangıç tarihi; E14 Ay Bitiş Tarihi olarak formül düzenledim. E13ve E14 hücredeki formülleir farklı düzenleme yapmanızda mümkün olursa iyi olur.(farklı formül görmek için)
Talep2:--İşe Başlama Tarihi ve Bitiş Tarihi seçilen kritere göre olmak üzere H sütununa ilgili aya göre Toplam Gün sayısı için Formül gerekli.
Talep3:
--İşe Başlama Tarihi ve Bitiş Tarihi seçilen kritere göre olmak üzere I sütunu ilgili aya göre İş Günü Sayısı Formül gerekli. Bu formül de aşağıdaki Arefe seçimine göre olmalı
-- E17 hücresinde Tatil sayfasındaki Arefe günlerinin İşgünü hesaplamasında Yarım Gün/Tam Gün kriterine göre iş günü hesaplaması yapılması gerekli.
Örneğin E17 hücre seçimi: Yarım Gün ise iş gününü 21,5 ; Tam Gün ise 22 şeklinde bir sonuç beklenmektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba Ömer Baran Bey,
Öncelikle, ilgi ve yardımınız için teşekkür ederim.

1) İşgünü formülünde E12 hücresindeki Hafta Tatili "Cumartesi ve Pazar" olarak seçince değer hatası verdi. Formülü buna göre düzenleme mümkün mü? Diğer yandan hafta tatil günü değiştirince mi oldu izleyemedi. E16 hücresi Ay İş Günü Sayısı formülü değer hatası verdi düzeltemedim.(Benim excel program mı sorunludur. Siz bir değer değiştirme ile deneyebilir misiniz)

2)Dediğiniz üzere, 29 Ekim Ulusal Bayram (Cumhuriyet Bayramı) 2429 Sayılı Kanunda; "...28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder." denildikten sonra diğer paragrafta
"Bu Kanunda belirtilen Ulusal Bayram ve genel tatil günleri; Cuma günü akşamı sona erdiğinde müteakip Cumartesi gününün tamamı tatil yapılır."
da demektedir.

Excel de TATİL sayfasına bu günleri yazmak uygun olmayacağı düşüncesiyle (işletme zaten Cumartesi Hafta Tatili ise tatil sayfasına 30 Ekim cumartesi tatil göstermek gerekmeyecektir.)

Cumhuriyet Bayramı örneğin 29 Ekim 2021 Cuma, günü olunca kanuna İşletmelerde Cumartesi günü iş günü ise 30 Ekim 2021 cumartesi günü tatil yapması gerekeceğinden Hafta Tatili Pazar günü olan firma için İŞGÜNÜ hesaplamasında bunu hesaba katabilmek için formül düzenlemesi nasıl yapılır?

Son düzenleme:
Merhaba Ömer Bey,
Formülleri bendeki dosyada uyguladığımda önceki pencerede 1) paragrafta yazdığım konular DOĞRU SONUÇ VERDİ.
Bilgisayar yavaş olunca mı oldu bilemedim. Bu durum için yeniden sizin tabloyu indirip E12 hücresinden Cumartesi ve Pazar seçimini yapınca E16 hücresi ve I sütunu I20 sonrası satırlar tekrar değer hatası aldı... formüllü hücrelere hiç girmeden durum oluştu.

Ekran görüntüsü 2025-02-10 173435.webp

Merhaba Ömer Baran Üstadım,

Formülü, kırmızı parantezleri ekleyerek güncelleyin. =(F20<=$E$14)*(TAMİŞGÜ........19)))))/2)
yapıldı... Ancak,
E16 hücresindeki Ay İş günü Sayısı ile I20 den başlayan İşgünü sonucunun #DEĞER! hatası almasının NEDENİ E17 hücresindeki Arefe gün Hesaplama kutusunu "Tam" seçilince almaktadır. Sizde E17 hücresini Tam seçince değer hatası gelmiyor mu?

Diğer bir husus ise ;
a) Arefe günü E17 "Yarım" seçilince: I20 formülü İşgününü 19,5 ya da 20,5 gibi yarım gün göstermesi beklenmekte.
b) Arefe günü E17 "Tam" seçilince: I20 formülü İşgününü 19 ya da 20 gibi Tam göstermesi beklenmekte

Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

I20 ve Devamı
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Ömer Baran Üstadım,
Maalesef Arefe Tam seçinde E16 ve I20 ve devamı değer hatası almaktayım.
Bunu başka başka bilgisayarda excel 2019 da denediğimde de değer hatası aldım.
Acaba E16 ve I20 hücre formüllerini Excel 2019 versiyona göre revize mi gerekir?

Sayın ezelk, Evet tabiki
Ömer Baran üstadın excel ekli dosyasını direkt iki bilgisayarda da indirip Arefe seçim alnının Tam seçince E16 ve I20 ve devamı değer hatası vermekte. Formüllere dokunmadım.

"Formüllere dokunmadım." cümlesini netleştirmek adına soruyorum. Siz dosyayı açtıktan sonra başında ve sonunda { } olan TÜM formülleri TEKRAR CTRL+SHIFT+ENTER ile girip girmediğinizi sormak istedim.
Kolay gelsin,

Sayın Ezelk,
Şimdi sırasıyla
2 penceredeki dosyayı indirdim. Korumalı görünüm ikazı çıktı . Çevirdim.
excel sayfa ekranını paylaşıyorum. (alttaki resim)
Excel hücresinde E17 hücresini önce Yarım seçtim. Sonra E17 hücresini Tam seçince E16 ve I20 aşağısı #Değer! hatası verdi.
bunun da ekranını ektedir. (üstteki resim)
Formüllere giriş hiç yapmadım.

Değer hatasını görünce deneme için hata veren hücrelere girip TEKRAR CTRL+SHIFT+ENTER ile yeniledim. Olmadı. Düzelmedi. maalesef.

1739262706438.webp

1739262502695.webp

Ömer Baran Üstadım,
14 pencere excel indirildi.
formüller aynı I17 yerine K17 değişmiş durumda
I17 hücresini ya da K17 hücresini Tam olarak seçince yukarıda da belirttiğim üzere E16 ve I20 ya da K20 aşağısı değer hatası vermeye devam ediyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...