SQL Sorgusu ile Kayıt Güncelleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ssavas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

SQL Sorgusu ile Kayıt Güncelleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhabalar.
Kullanmakta olduğum access veritabanlı Excel programımda bir iyileştime yapmak istiyorum ancak ihtiyacım olan sql satırnı oluşturamadım.
Özetle ifade etmek gerekirse;
Ekli dosyada da sunulduğu üzere Birim Sorumluları formundaki veriler vt isimli veritabanında sorumlular isimli tablodan geliyor.
Genel Sayfa formundaki veriler ise genel_liste isimli tablodan geliyor.
Birim Sorumluları formundaki kayıtlardan her hangi birisini çift tıklama ile ilgili nesnelere yükleyip güncelleme yaptığım zaman ilk önce sorumlular tablosundaki veriyi güncelliyor devamında da genel_liste isimli tabloya ilgili kişinin sıra numarasını ckys alanındaki ckys numarasını sayarak kayıt yoksa sıra numarasını 1 yaparak yeni kayıt ekleniyor, kayıt varsa kayıt sayını 1 artırarak sıra numarası verip yeni kayıt ekliyor.
Talep ettiğim konu ise; kayıt varsa kayıt sayını 1 artırarak yeni kayıt eklerken bir önceki kayıttaki kişinin (kdurumu) alanına "Pasif" yazmasını sağlayacak sql kodunun yazılmasıdır.

Ekli dosyalar

genel_liste isimli tabloya ilgili kişinin sıra numarasını ckys alanındaki ckys numarasını sayarak kayıt yoksa sıra numarasını 1 yaparak yeni kayıt ekleniyor, kayıt varsa kayıt sayını 1 artırarak sıra numarası verip yeni kayıt ekliyor.
ckys numarasını değiştiren bir koda rastlamadım olduğu gibi aynı değeri veriyor
bahsettiğiniz işlem hangi formdaki hangi düğmeye basılınca oluyor

ckys numarasını değiştiren bir koda rastlamadım olduğu gibi aynı değeri veriyor
bahsettiğiniz işlem hangi formdaki hangi düğmeye basılınca oluyor
Üstadım ckys numarası değişmiyor. Kaydet butonu ile güncelleme işleminde ckys numarasını veritabanındaki genel_liste tablosunda ckys alanından sayarak daha önce verilmiş bir ckys numarası yoksa txt_sno 1 değerini alıyor şayet daha önce verilmiş bir ckys numarası varsa onları sayarak 1 artırıp bulduğu değeri txt_sno atıyor ve hem sorumlular tablosuna hem de genel_liste tablosuna yazıyor.
Güncelleme işlemi sonrasında genel_liste tablosunda ilgili kişinin bağlı olduğu ckys numarasını sayıp 1 eksiği olan kaydın (kdurumu) alanına "Pasif" yazılması gerekiyor.
CPP:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(212 satır)

güncellenecek olan veri genel_liste tablosundaki aynı tcNo'ya sahip ama sira_no su bir küçük olan mı olacak?
diyelim ki tc:12345678910 olan kişinin verisini düzelttiniz genel_liste tablosuna yeni bir kayıt ekledi sıraNo'su=7 olan bir kayıt ekledi biz sıraNo=6 olanı yada aynı TCye ait bir önceki sırano neyse ( sıra no TCden bağımsız sadece ckys bağlı galiba??) onu güncelleyeceğiz değil mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...