SQL ile Tablodan Veri Sorgulama

Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Merhaba Değerli Arkadaşlarım,
Bir konuda siz değerli dostlarımdan ayardım rica ediyorum SQL Db de içerisinde 500.000 satırdan fazla veri olan bir tablom var. Bu tabloyu sorguyla en fazla 65536 satırda form üzerinden arama yapabiliyorum. Farklı yollar kullanarak (INDEX) gibi denemeler yaptım ancak sonuç her defasında aynı oldu. Sizin değerli çözüm önerileriniz var mı? Beni aydınlatırsanız çok memnun olacağım. Teşekkür ediyorum

Ne yapmak istediğinizi anlamadım? aradığınız belli kriterlere sahip verileri 65 bin satırlık sayfalara mı ayırmak istiyorsunuz? Öyleyse Recordset.getrows özelliği işinize yarayabilir

Merhaba, SQL de içerisinde 500.000 satırlık veri olan bir tablom var. Bu tabloya bir form üzerinden TextBoxda arama yapıyorum. 65536. satıra kadar aram yapan C Sharp kodu iyi bir şekilde çalışmaktadır. Yapamadığım işlem aradğım veri 250-300-400 veya 500.000 inci satırlarda olduğunda veriyi okumuyor. Acaba, veri yoğunuluğundan dolayı sorgu yaparken zaman sorunu mu oluşuyor? Yoksa daha hızlı çalışabilecek bir kod yapısı var mı? Ayrıca tüm bu işlemler EXCEL ile ilgili bir durum söz konusu değil.

örnek çalışmanız olsa belki anlaşılması daha kolay olur ama açıklamanız bana kalırsa yetersiz.
  • hangi uygulamayı kullanıyorsunuz?
  • verileri hangi kodla çekiyorsunuz?
  • verileri nerede gösteriyorsunuz?
  • aramayı hangi kodla yapıyorsunuz?
  • 65536 sayısının anlamı ne?
normalde arama ölçütüne göre yapılan sorgu ile sadece istenen veriler çekilirken neden 65 bin küsürlük parçalar üzerinde arama yapıyorsunuz