Sıralı Bir Tarih Listesi Oluşturma isimli içerikte, Excel sayfalarında sıralanmış biçimde tarihsel değerlerden oluşan bir listenin nasıl hazırlanacağını öğreten bir yazı bulunmaktadır.
Excel'de Sıralı Bir Tarih Listesi Oluşturma
Excel'de sıralı bir tarih listesi oluşturmak, özellikle takvim hazırlama veya proje planlaması yaparken büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu yazıda, Excel’in işlevlerini kullanarak otomatik ve dinamik bir tarih listesi oluşturmayı adım adım ele alıyoruz.Adım 1: Başlangıç Tarihini Belirleyin
İlk olarak, başlangıç tarihi bir hücreye girin. Örneğin, A1 hücresine "01.01.2024" yazın.Adım 2: Formülle Sıralı Tarih Oluşturma
Başlangıç tarihine dayanarak artan bir liste oluşturmak için şu formülü kullanabilirsiniz:
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Adım 3: Dinamik Tarih Listesi Oluşturma
Dinamik bir tarih listesi oluşturmak için SIRALI (SEQUENCE) işlevini kullanabilirsiniz:
Kod:
(1 satır)
Adım 4: Haftasonlarını Vurgulama
Sıralı tarihlerde hafta sonlarını vurgulamak için koşullu biçimlendirme kullanabilirsiniz. Şu formülü ekleyin:
Kod:
(1 satır)
Örnek Tarih Tablosu
Tarih |
---|
01.01.2024 |
02.01.2024 |
03.01.2024 |
04.01.2024 |
05.01.2024 |
06.01.2024 |
07.01.2024 |
Ek İpuçları
- Tarih Formatı: Hücrelerin tarih formatında olduğundan emin olun. Tarih formatını ayarlamak için hücreyi seçin, sağ tıklayın ve Hücreleri Biçimlendir > Tarih seçeneğini seçin.
- Dinamik Liste Uzunluğu: SIRALI işlevinde istediğiniz kadar satır veya sütun oluşturabilirsiniz.
- Tatil Günlerini Hariç Tutma: Belirli tatil günlerini liste dışında bırakmak için ek formüller kullanabilirsiniz.