Sıfırdan Büyük Son X Sayıyı Toplama

Sıfırdan Büyük Son X Sayıyı Toplama

Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba,
Beyin Fırtınası içerisindeki aşağıdaki linkte Sayın Ömer Baran tarafından cevaplanmış ve eklenmiş dosya benim Excel 2019 da aşağıdaki sorunlarla karşılaşıyorum.
İlgili Linkte Ömer Baran üstad kendisinin doğru sonuç verdiğini bildirmiş olup bendeki sorunu çözmek için yardımınız gerekli.

Sıfırdan Büyük Son x Sayıyı Toplama sorusunda, bir sayı tablosundaki sayıların şartlı olarak nasıl toplanacağının cevabı aranmaktadır.
--E2 hücresindeki sayı değeri kadar G Sütununa listelemede E2 değeri 1 ise bütün aralığına aynı değeri getirmesini ve G3:G11 aralığında yok hata değerini önleyebilir misininiz?
-- E4 hücresindeki formül, E2 hücresindeki sayı değeri kadar sıfırdan büyük sayı değerlerini toplamını bende almadı.
-- E2 3 iken E4 hücre formülü 4 verdi. beklenen toplam 86...

konuya yardımcı olabilir misiniz.

1744777116180.webp

Ekli dosyalar

#Ali Kırksekiz desteğiniz için teşekkür ederim.
Asıl aradığım Ömer Baran üstadın formülleri kendi bilgisayarında sonuç alırken
bende Excel 2019 da neden sonuç alamıyor.

E4 hücresinde Dizi formülü
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

G3 hücreindeki dizi formülü
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Bunun için o formüller 2-Excel 2019 göre mi revize gerekir. Yoksa benim bilgisayarda mı sorun? Bunu anlamak için
o formüllerden bir sonuç bekliyorum.

Kemal bey,

Ömer hocamın eklediği formüller "Dizi Formülü".
Kendisi Excel 365 kullandığından, dizi formülleri için extra bir işleme gerek yok.
Ancak, Excel 2019 versiyonlarında dizi formüllerini kullanmak için sadece Enter yerine Ctrl + Shift + Enter kullanmanız gerekir.
Eğer bunu yapmanıza rağmen çalışmıyorsa, hatanın ne olduğunu belirtmeniz gerekir.
Yazdığız "sonuç alamıyor" çok muğlaf bir ifadedir ve size çözüm konusunda yardımcı olmamız için bir işe yaramayacaktır.

#Ömer Baran
E4 hücresindeki formül dizi formülü yapılmazsa 32 sonucu veriyor.
Başka değişle:
-- Dizi formülü yaparsak B3:B11 aralığındaki en aşağıdaki rakamı getiriyor.
-- Dizi formülü yapamazsak B3:B11 aralığındaki en baştaki rakamı getiriyor.B3 hücresi boş olunca E4 değer hatası veriyor.

=TOPLA.ÇARPIM(İNDİS($B$3:$B$11;BÜYÜK(EĞER($B$3:$B$11>0;SATIR($B$3:$B$11)-2;$B$3:$B$11);SATIR(DOLAYLI("1:"&MİN(E2;EĞERSAY($B$3:$B$11;">0")))))))

Diğer konu olan G3:G11 aralığında #yok hatası alıyor.

Son düzenleme:
Dediğim gibi bende sorun yok.
Ben 365 versiyonu kullandığım için formülün kendisi normal formül olarak uygulanmakta
ancak formül normal formül olsa da bu sırada formül içindeki BÜYÜK(....) kısmı dizi olarak işlem görmekte.

Bence hiç uğraşmaya lüzum yok. Sn. @Ali Kırksekiz 'in önerdiği formülü kullanın.