Sayı Gibi Görünen Değerleri Sayıya Çevirme

Sayı Gibi Görünen Değerleri Sayıya Çevirme


Sayı Gibi Görünen Değerleri Sayıya Çevirme isimli içerikte, metin biçiminde olan ve sayıymış gibi görünmekte olan değerleri düzeltmeyi öğreten bir ipucu bulunmaktadır.

Sayıların Metin Biçiminde Görünmesi​

Excel'de, farklı nedenlere bağlı olarak sayısal değerler biçim açısından Metin şeklinde yazılı olmaktadır. Bu gibi durumlarda, matematiksel işlemler ya da bulma ihtiyaçlarında referans arama değeri olması halinde, sonuç elde edilmemektedir.

Sayı Gibi Görünen Değerleri Sayıya Çevirme


Resimde göreceğiniz üzere, bir formül tarih olarak gelen değerleri cümle içinden ayırmaktadır. Ancak, bu değerler seçildiğinde, durum çubuğunda sadece kaç tane olduğunun bilgisi yer almaktadır. Oysa, tarih değerleri sayısal nitelikte olduğundan, "topla", "ortalam", "min," "mak" gibi matematiksel tüm işlemlerinde durum çubuğundan görünmesi gerekirdi. Tarih değerlerinin sayısal değer olarak görünmesinin sebebini daha iyi anlamak için, Tarihlerdeki Sayıların Ne Olduğunu Anlama isimli içeriğimizi incelemeniz faydalı olacaktır. Ancak görünmemektedir. Bunun sebebi, bu tarih değerlerinin sayısal değil metin tipinden olmasından kaynaklanmaktadır.

Gerçek Tarih Değerine Döndürme​

Bu değerleri, işlem yapılabilir hale getirmenin farklı yönleri bulunmaktadır. Önemli olan, değerleri sayısal olarak ne şekilde kullanmanız gerektiğinden geçmektedir. Eğer aynı hücre içinde sayısal ya da gerçek bir tarih değerine dönüştürmek isterseniz, Metin Biçiminde Olan Sayıları Düzeltme isimli içeriğimizi incelemeniz yeterli olacaktır. Eğer bu değerleri farklı bir hücrede sayısal hale getirmek isterseniz, bunun için yapmanız gereken şey oldukça basittir. Bunun için tek yapmanız gereken, kullandığınız formülün sonuna +0 eklemek olacaktır.

Sayı Gibi Görünen Değerleri Sayıya Çevirme


İşlem bu kadar basit olmaktadır.

"Daha uzun bir şekilde ya da alternatifi nedir?" şeklindeki soruya cevabımız: SAYIYAÇEVİR fonksiyonunu kullanmak olacaktır.

Arama Yaparken Karşılaşılan Hatalar ve Düzeltme​

Aynı sorunlar, sadece veriyi yazdırmaya değil, aramalarda da hatalı sonuçlar almaya sebep vermektedir. Bu hatalar genellikle #YOK Hatası şeklinde olmaktadır.

YOK Hatası


Gördüğünüz üzere, arattığımız tarihe ait bir veri olmasına rağmen sonuç olarak #YOK hatası dönmüştür. Oysa, 19/05/1919 tarihindeki değere karşılık gelen bir cümle bulunmaktadır. Buradaki hatanın sebebi, tam da makalemizin konusundan kaynaklanmaktadır. Bu durumda da, formülün içindeki arama değeri kısmının sonuna +0 eklemeniz işin üstesinden gelmenizi sağlayacaktır.

Sayı Gibi Görünen Değerleri Sayıya Çevirme

Sonuç​

Gördüğünüz üzere, bir formülün sonuna ekleyeceğiniz +0 değeri işlerin üstesinden nasıl kolayca gelindiğini öğrenmiş oldunuz. Bu gibi durumlarda sayısal değeri getiren işlevin içindeki formül alanına bunu uygulamak, Excel'de karşılaştığınız hataların çözümlerini kolayca gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.

Yazılarımıza yapacağınız yorumlar, vereceğiniz beğeniler; bu tür faydalı ipuçları yayınlamamız için motivasyon kaynağı olacaktır.
 
Benzer Konular Popüler İçerikler Daha Fazlası
Geri
Üst