Sadece Sayısal Değerlerin Ortalamalarını Listeleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 52779
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısa Açıklama

Sadece Sayısal Değerlerin Ortalamalarını Listeleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Sadece Sayısal Değerlerin Ortalamalarının Listesi sorumuzda,
B3 : B227 aralığında, formüllerle hesaplanarak gelen ve içerisinde ""(BOŞ), HATA ve Sayısal değerler içeren verilerden hareketle, sadece sayıların ortalamasını alarak liste oluşturmak istiyoruz.
Detaylı açıklamayı resimde görebilirsiniz.
R386.webp

Çözümler için, Excel'deki tüm yöntemler kabul görecektir.
Çözümlerinizi bekliyoruz.. Şimdiden teşekkürler...
Çalışma amaçlı olarak dosya ektedir.

Ekli dosyalar

1 - Macro olarak
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(30 satır)
2 - KTF olarak
Kod:
(29 satır)

@halily Hocam
çok teşekkürler(y)?
KTF ile çözümünüzde, bende sonuçlar dökülmeli gelmekte ve sonlarda (resimde de göreceğiniz üzere) 6 satır 0 gelmekte.
R388.webp

Bir de, çok da önemli olmamasına rağmen, gerek makro ve gerekse KTF sonuçlarında sarı ile işaretlediklerimde,son basamakta olmak üzere, yuvarlama hatası ile sonuç üretiliyor.

@52779
Haklisiniz hocam işlem uzamasın diye diziyi başta geniş tanımlamıştım
Aslinda sonradan daha küçük bir diziye aktarmak yada denemedim ama dizinin gerisine null değeri verilebilir belki ama 365te işe yaramaz boş olsa bile yeri tutulmus olacak
sarı ile işaretlediklerimde,son basamakta olmak üzere, yuvarlama hatası ile sonuç üretiliyor.
Emin değilim ama galiba vba da kullanılan round ile hücre ici formülünde kullanılan round farklı sonuçlar veriyordu
Uyarılarınız için teşekkürler hocam
En kısa zamanda düzeltmeye çalışırım

Son düzenleme:
elimden geldiğince halletmeye çalıştım hocam
round sorunu için VBA daki yerine WorksheetFunction.Round kullandım
dizi boyutunu küçültmek için yen bir dizi tanımlayıp veriyi oraya aktardım
Kod:
(37 satır)

@52779 hocam 2021 için olan formülünüz bende hata verdi. formüllerden çok anlamam yanılıyor olabilirim ama F3'te veri olmasına rağmen #YOK yazıyor bu neden olabilir
1696358187591.webp

ofis bilgisi: 64 bit
1696358367658.webp

@halily Hocam,
Bende 365 var ve formül düzgün çalışıyor.
Ve bu formülü de özellikle sizin için, Excel2021 kullandığınız için yazdım.
Şu an için bir fikrim yok inanın. Bakacağım birazdan...

Bu arada, sizdeki F3 hücresindeki değer METİN görünümlü sayı olmasın. Sayı değilse hata verecektir.
Şu halde formüldeki =LET(k;F3 yazan kısmı şöyle yapın ve deneyin. =LET(k;--F3

kusura bakmayın @52779 hocam benim hatam
dizi formülü olduğu için alan seçip Ctrl+Shift+Enter yapmıştım hata verdi
sadece 1 hücreyi seçip Enter'a basınca kendisi hatasız bir biçimde otomatik genişletti

Ben de ekran görüntüsünde formül çubuğuna bakmamıştım. Baksaydım formülün {...} parantezlerin içerisine alındığını, yani CSE (Control+Shift+Enter) yaparak girdiğinizi ve bunun Excel2021/365 de gerekli olmadığını söylerdim.
Çünkü Excel2021/365 dizilerle dökülme özelliğinde çalışıyorlar.
Ve Tek bir hücreye formül yazılınca, eğer yazılan formül Dizi özelliğindeyse, sonuçlar, otomatik şekilde dökülecektir.

Kaydır-Reduce ile deneme yapayım dedim ama Kaydırın Başv Parametresinde sorun oluyor.. Satırsar ve Sütunsar ile oluşan çözümlerde FİLTRE(B3:B227;ESAYIYSA(B3:B227)) yerine SÜTUNA(x*x/x;3) kullanarak Alternatif olsun.

Kod:
(1 satır)