Kısa Açıklama
saat biçimine göre "de" ; "da" eki getirme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhaba, ekli dosyada anlatıldığı üzere, saat biçimine göre "de" ; "da" eki getirmek için fonksiyona ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz?
B sütununda A sütundaki saat/dakika biçimindeki saate göre "de" / "da" eki fonksiyon ile nasıl getirebilirim.
Not: ss:dd diliminde; sondan bir değer 6 yada 9 ise "da" eki sondan iki değer 10,30 yada 40 ise "da" eki
geldiğini gözlemledim . Bunun haricindekiler de "de" eki gelecek Buna göre; Örneğin Saat: 00:06 ise "da" eki gelecek
Saat 00:29 ise "da" eki gelecek 00:30 , 12:40 ... ise "da" eki gelecek olduğu görülmektedir.
BAŞKACA "DA" eki gelebilecek dakika var mı bilmiyorum.
B sütununda A sütundaki saat/dakika biçimindeki saate göre "de" / "da" eki fonksiyon ile nasıl getirebilirim.
Not: ss:dd diliminde; sondan bir değer 6 yada 9 ise "da" eki sondan iki değer 10,30 yada 40 ise "da" eki
geldiğini gözlemledim . Bunun haricindekiler de "de" eki gelecek Buna göre; Örneğin Saat: 00:06 ise "da" eki gelecek
Saat 00:29 ise "da" eki gelecek 00:30 , 12:40 ... ise "da" eki gelecek olduğu görülmektedir.
BAŞKACA "DA" eki gelebilecek dakika var mı bilmiyorum.
Ekli dosyalar