Rakamları Seçimli Kritere Göre Sıralama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kmlzdmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Rakamları Seçimli Kritere Göre Sıralama isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba,
-Ekli tabloda H2 hücresinde şu dört adet kritere göre dört tip sıralama yapabilecek formüllere ihtiyacım oldu.
H2 hücresindeki dört kriter: "Mevcut Sırada (Büyükten Küçüğe);Mevcut Sırada (Küçükten Büyüğe);Büyükten Küçüğe; Küçükten Büyüğe"
-(Not: Bu sorumun B sütundaki değerleri benzersiz olması halinde sorulmuş; Üstad Ömer Baran tarafından formül verilmiş, bir de rakamların bezer olmasındaki durumu için uyarıda bulunulmuştu.)
-A, B Sütunlarda veriler bulunmaktadır. Bu verilerin
-B sütunundaki rakamlarda eşitlik değerleri olması halinde eşit rakamların ilk sıradaki rakamın yer aldığı numara; sonraki +1 şeklinde sıralanmalı
-Tabiki önemli başka husus benzer rakamlardan sonraki gelen rakamın sırası da buna göre değişmeli
-H2 hücresindeki seçime göre E,F,G sütunlarına düzenlenecek/gelecek formül sonuçlarının değerleri M:X aralığında üçer sütunlar bölünmüş halde H2 hücresindeki dört tipte gösterilmiştir.

Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz.

Ekli dosyalar

@kmlzdmr

"Mevcut Sırada (Büyükten Küçüğe)" ile "Büyükten Küçüğe" arasındaki fark nedir?
"Mevcut Sırada (Küçükten Büyüğe)" ile "Küçükten Büyüğe" arasındaki fark nedir?
FORMÜL SIRASI ne demek oluyor?

"Anlaşılamaz sorular sormaya", "beyin yakmaya" devam kararı aldınız anlaşılan.

@Ömer BARAN
Üstadım öncelikle konuya ilginize teşekkür ederim.
H2 hücresindeki dört tipteki seçeneklerin sonuç durumlarını
M23:X41 aralığındaki üçerli sütunlar halinde gelmesi E3:G3 ve aşağısına gelmesi gereken dört sonuç tipini örneklendirmiştim.
"Mevcut sırada" cümlesindeki kastım veri alanı olan A2 ve B2 başlığındaki veri alanın ;
1) Mevcut Sırada (Büyükten Küçüğe): M25:N25 ve aşağısında olduğu gibi A2 ve B2 veri alanını değerlerini olduğu gibi demek istedim.
2) Mevcut Sırada (Küçükten Büyüğe): P25:Q25 ve aşağısında olduğu gibi A2 ve B2 veri alanını değerlerini olduğu gibi demek istedim.
3) Küçükten Büyüğe: A2 ve B2 veri alanını değerlerinin S25:T25 ve aşağısında olduğu gibi Rakam değerinin küçükten büyüğü F sütununa sıralanması ve buna bağlı olarakta E sütununda "Veri Alanı Satır Sırası" rakam sıralamasına göre satır değerini getirdikten sonra U sütununda olduğu gibi Formül Sarısının 1,2,3... olarak sıralanmasını sağlamak istedim.
4) Büyükten Küçüğe: A2 ve B2 veri alanını değerlerinin V25:W25 ve aşağısında olduğu gibi Rakam değerinin büyükten küçüğe F sütununa sıralanması ve buna bağlı olarakta E sütununda "Veri Alanı Satır Sırası" rakam sıralamasına göre satır değerini getirdikten sonra Y sütununda olduğu gibi Formül Sarısının 1,2,3... olarak sıralanmasını sağlamak istedim.

H2 hücresindeki 4 adet seçenek değiştikçe E,F,G sütunları A, B sütunundaki veri alanındaki değerler esas alınarak M23:X41 aralığındaki üçerli sütunlar halinde elle örneklediğim şekilde sonuç alması sağlayacak formüller gerekli.

J sütunundan sağa doğru yardımcı sütun kullanılabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...