Otomatik Değişen Görev Listesi Oluşturma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yeni
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Otomatik Değişen Görev Listesi Oluşturma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2010
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba hazırlamış olduğum görev listesinde 1. grup , 2. grup, 3. grup gece , gündüz ve görev istirahati var. Listenin sağ tarafına 1.grup yazılıp açılır butona gece ,gündüz, görev istirahati yazılıp seçildiğinde o grupta çalışanların saatleri otomatik değişen şekilde yapılabilir mi acaba her grup için

Ekli dosyalar

Sn. @yeni
Sorunuzu sorarken sayfa adı, hücre adresi vs net belirterek ve
belgeyi ilk kez görecek kişinin soruyu/ihtiyacı anlamasını sağlayacak şekilde
açıklamalar yazarak sorarsanız sonuca/çözüme ulaşmanız kolaylaşır.

40. Sıradan 62. Sıraya kadar 1. 2. 3. Grup olan 3 ayrı grubun sağ tarafta herhangi bir yerde mesela 1.grup gece 2.grup görev istirahatli 3. Grup gündüz şeklinde açılır pencereden seçince 40 . Sıradan 62. Sıraya kadar saatleri ve AA AB AC A hücresindeki bilgiler değişsin istiyorum

Ben dosyanıza baktım ama inanın bir şey anlamadım.
Açıklamalarınızı karşınızdaki kişinin konuya hiç vakıf olmadığının bilinci ile en ince detayı kapsayacak, hücre adı, başlık, gelmesini istediğiniz sonuç bilgisi vs yazarsanız, anlamak daha kolay olacaktır.
Daha sakin ve geniş bir zamanda tekrar incelemem gerek.

@ExcelDepo öncelikle cevabınız için teşekkür ederim 2. gönderdiğim ekte kırmızı kare ve oklarla anlatmaya çalıştım eğer bakabilirseniz. Sağ tarafta yapmaya çalıştığım açılır penceredeki gündüz seçildiğinde 08.-19 ,gece seçildiğinde 19-08 , görev istirahati seçildiğinde de görev istirahati yazsın istiyorum

@ExcelDepo evet istediğimin bir kısmı bu çok teşekkür ederim aynı şekilde gündüz, gece , istirahat seçildiğinde sağdaki açıklama kısmında AA,A,AC,A hücresindeki 23 01 le başlayan 3 satır gece seçildiğinde değişsin, gündüz seçildiğinde de 12 14 le başlayan aynı şekilde değişsin istiyorum eğer mümkünse

@ExcelDepo yani şöyle açılır butonda Geceyi seçtik 5 hücre sağ tarafdaki açıklama hücreleri "" 23-01/05-07 ÇKN "" ,
"" 19-21/01-03/07-08 ÇKN 21-01/03-05 Oto Şof "" ,"" 21-23/03-05 ÇKN 19-21/01-03/05-08 Oto Şof "" alt alta 3 isim karşısına bunlar yazılsın, Gündüz seçildiğinde "" 12-14/18-19 ÇKN "" , "" 08-10/14-16 ÇKN 10-12/16-19 Oto Şof. "" ,"" 10-12/16-18 ÇKN 08-10/12-16 Oto Şof. "" şeklinde , görev istirahati seçildiğinde ise görev istirahatli yazsın inşallah anlatabilmişimdir. ok işaretiyle de gösterdim ama tekrar ilgilendiğiniz çok sağolun

Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
AA41 hücresine yukardaki formülü yazarsınız.
AA42 ve AA43 e buna göre çoğaltırsınız diye düşünüyorum.

Çözüm
@ExcelDepo Tekrar Çok sağolasın formülü çoğaltıp diğer hücrelere uyguladım ve istediğim oldu , yalnız izin vb durumda gruplardan (kişileri) hücre sil-ekle yaptığımda formülde bozulma olmaması için ne yapabilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...