Kısa Açıklama
Oran Orantı için İstatiksel Hesaplama Yapma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.- Excel Versiyonu
- Excel 365
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhaba çalıştığım bir tabloda bazı oran-orantı hesabına ihtiyaç duyuyorum. Ancak bunları yine aynı tablo kullanarak oluşturmak istiyorum. Esasında hem Excel'de hem de forumda oldukça yeniyim ve talebimi nasıl ifade edeceğimi de bilmiyorum. Bu yüzden kullandığım dil için şimdiden özürlerimi iletiyorum.
ekte paylaştığım tablodaki A1 hücresinden AL1 hücresine kadar olan her bir satırın toplamını almak.
Ardından A1 den başlamak üzere A1 değeri ile yukarıda oluşturduğumuz toplam değer üzerinden oran-orantı hesabı yapmak (bunun tam adı nedir bilmiyorum)
Benim tek tek girdiğim formül şu oldu: 100 * A1 / TOPLAM DEĞER (A1'den AL1 hücresine kadar olan hücrelerin toplamı)
Bu elde ettiğimiz oranı da A1'e yazmak..
Çok mu karışık bir şey istiyorum ya da yapılması imkansız mı bilmiyorum ama sizlere danışmak istedim.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
ekte paylaştığım tablodaki A1 hücresinden AL1 hücresine kadar olan her bir satırın toplamını almak.
Ardından A1 den başlamak üzere A1 değeri ile yukarıda oluşturduğumuz toplam değer üzerinden oran-orantı hesabı yapmak (bunun tam adı nedir bilmiyorum)
Benim tek tek girdiğim formül şu oldu: 100 * A1 / TOPLAM DEĞER (A1'den AL1 hücresine kadar olan hücrelerin toplamı)
Bu elde ettiğimiz oranı da A1'e yazmak..
Çok mu karışık bir şey istiyorum ya da yapılması imkansız mı bilmiyorum ama sizlere danışmak istedim.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.