MySQL Veritabanından Çok Kriter ile Sorgulama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ssavas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

MySQL Veritabanından Çok Kriter ile Sorgulama isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2021
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhabalar.
Access veritabanında çalışan sorguyu MySQL veritabanında çalışabilmesi için düzenlemeye çalışıyorum. Fakat çözüme ulaşamadım.
Normalde access veritabanında çalışan kod şu:
VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(14 satır)

Kod yordamını şu şekilde düzenledim fakat tek bir alandan sorgu yapıyor. Yani adi_soyadi, ckys, tc_kimlik gibi birden fazla alandan sorgu yapabilmesi için nasıl bir düzenleme gerekiyor. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

VBA:
(58 satır)

Ekran görüntüsü 2025-01-29 194932.webp

Ekli dosyalar

tek bir alandan sorgu yapıyor. Yani adi_soyadi, ckys, tc_kimlik gibi birden fazla alandan sorgu yapabilmesi için nasıl bir düzenleme gerekiyor.
diğer alanları da kritere eklemelisiniz, mesela
WHERE [sorumlular].dno & ckys & kurum_adi & tc_kimlik & adi_soyadi & olur_tarihi & olur_sayisi & olur_sayisi LIKE '%" & txtSORGU & "%' kodunda
diğer alanlar
"[sorumlular].dno & ckys & kurum_adi & tc_kimlik & adi_soyadi & olur_tarihi & olur_sayisi & olur_sayisi" birleştirilmiş aynı mantık burada da geçerli; istediğiniz alanları yukardaki gibi & ile birleştireceksiniz.
daha önceden de bahsetmiştim hangi veri tabanını kullandığınız çok önemli değil, temel sorgulama kodları aynıdır. sorguların mantığını öğrenmeye çalışın

CONCAT(id, ili, ilcesi, dno, sno, ckys, tc_kimlik)
mysql'de birleştirme bu şekilde yapılıyormuş CONCAT(id, ili, ilcesi, dno, sno, ckys, tc_kimlik)
concat()
içinde virgülle ayyrılmış alan adları

VBA:
(1 satır)
şeklinde düzenledim şu hatayı verdi. Yerli, yabancı çok sayfa taradım. Birkaç yerde MySQL üzerinde sorgu örneği paylaşılmış. Vba ile MySQL konu özelindeki şekliyle bir paylaşım bulamadım.
Sanırım çok zorlamaya gerek yok. Acccess veritabanı ile devam etmek daha mantıklı ve kolay gibi geliyor.
Ekran görüntüsü 2025-01-29 234322.webp

Ekran görüntüsü 2025-01-29 234341.webp

Çok çabuk pes ediyorsunuz, öğrenmenin kolay olduğunu kim söyledi...)
Bence asıl sorun ifadelere çok dikkat etmemeniz gibime geliyor.
koşullar WHEREden sonra yazılır: siz koşulu nasil yazacağınızı sormussunuz ben öneride bulunmuşum ama siz önerilen kodu WHERE ile ilişkisi olmayan bir yere yazmışsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...