MySQL Veritabanına Kayıt Etme ve Güncelleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ssavas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

MySQL Veritabanına Kayıt Etme ve Güncelleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhabalar. Access veri tabanında genel olarak sorunsuz çalışan sistemi, mysql veri tabanında çalışacak şekilde düzenleme işleminde son rötüşleri yapıyorum.
Çözmekte yersiz kaldığım 3 temel sorun hakkında çözüm önerilerinizi rica ediyorum.
1- Birim Sorumlusu formunda kayıt güncelleme işleminde txt_dno hariç diğer nesnelerin güncellenebilmesi. Sorumlular tablosunda aynı dosya numarasına ait yalnızca bir adet kayıt olmalı, ancak dosya numarası değişmeden hatalı kayıt düzenlenebilmeli.
2- (Access veritabanında çalışan) Birim Sorumlusu formunda yeni kayıt ve kayıt güncelleme işlemi sonrasında aynı kayıt genel_liste tablosuna da yeni kayıt olarak ekleniyor. genel_liste tablosuna eklenen yeni kayda ait ckys numarası bulunarak yapılan sorgu ile birden fazla kayıt varsa son kayıttan bir önceki kaydın "kdurumu" alanını Pasif yapan kod hata veriyor.
3- (Access veritabanında çalışan) İki tarih arası sorgulama MySQL veritabanında çalışmadı.
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

hangi formda, neler yapınca; hangi prosedürün hangi, satırında hata veriyor?
hangi SQL kodu çalışınca ne hatası veriyor
Not: her sorun için ayrı konu açmanız daha yerinde olur. mesela ben 2. soruya cevap vermek için sizden bilgi istedim, başka biri 3. yada 1 için isteyebilir. çoğu zaman bu durum karmaşaya sebep olabiliyor

Bir bütünlük içerisinde sorunlarımı arz etmek istedim üstat.
Sanırım hata mesajı sorgu satırındaki top 1 ifadesinde meydana geliyor. top 1 ifadesini kaldırıp kod satırını aşağıdaki gibi düzenleyince hata vermeden çalıştı.
VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(16 satır)

Ekran görüntüsü 2025-01-31 233443.webp

Ekran görüntüsü 2025-01-31 233504.webp

bende 9.2 sürümü yüklü orada aynen şu açıklama yapılmıştı "'kullanici' alanı için varsayılan değer atanmamış".
ilgili tablonun ilgili alanının özelliğini paylaşır mısınız?
hata alanın boş olmasına izin verilmemesi ama varsayılan değerin de atanmamasından kaynaklanıyordu.
ben kırmızılı yeri onaylayarak hatayı atlatmıştım
1738405307852.webp

bu arada koddaki sorgularda top 1 gibi bir ifade görmediğim için resme dikkat etmemişim sonradan gördüm top 1 sorgusunu
top 1 yerine limit 1 kullanılabilir ama en sona ekleniyor galiba
SQL:
(3 satır)

Son düzenleme:
Başlangıçta Forma login tablosunu bağlamamıştım. Bu sebeple hata mesajı almamak için veritabanında kullanici alanı boş geçilebilsin diye değeri null yapmıştım.

Access veritabanında çalışan ancak mysql de çalışmayan iki tarih arası sorguya ait kodlar şu şekilde.
Normalde gerek access veritabanında gerekse de myql veritabanında txtSORGU sorunsuz çalışıyor. Ancak mysql veritabanında iki tarih arası sorguda TextBox2_Exit'te herhangi bir hata mesajı vermeden direkt "sorgu" yordamındaki hata mesajını veriyor.

tarih_sorgu_access.gif

tarih_sorgu_sql.gif

VBA:
(20 satır)

VBA:
(12 satır)

VBA:
(44 satır)

mysql'deki tarih formatınız ne? kodu aşağıdaki şekilde dener misiniz? bende yıl-ay-gün formatında olduğundan "yyyy-mm-dd" yaptım
Sql = "select * from sorumlular WHERE dilekce_tarih Between '" & Format(CDate(TextBox1.Text), "yyyy-mm-dd") & "' And '" & Format(CDate(TextBox2.Text), "yyyy-mm-dd") & "' ORDER BY dilekce_tarih "

Çözüm
Üstat elinize emeğinize sağlık. Sorunsuz çalıştı.
Veritabanım PhpMyAdmin üzerinde kurulu. Tarih formatı sadece "date" olarak seçilebiliyor. Farklı bir yapılandırma ayarı bulamadım.
Ekran görüntüsü 2025-02-01 165201.webp

tarih_sorgu_sql2.gif

ben de laragon ile kurulan phpmyadmin üzerinden çalıştırıyorum, açıkçası şimdiye kadar hiç mysql kullanmadım, kullandıysam da büyük bir ihtimalle yine bir soru üzerine kurup kullanmışımdır. o nedenle ben de ayarlarını ve kullanmayı pek bilmiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...