Mükerrer Kayıtları Kontrol Etme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ssavas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Mükerrer Kayıtları Kontrol Etme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhabalar.
Aşağıdaki kod ile yeni kayıtta sıra numarasına bakarak mükerrer kayıt yapılması engelleniyor.
Ancak yapılan kayıtta sıra numarası hariç diğer verilerde bir düzeltme ihtiyacı gerektiğinde de düzeltme işlemine izin vermiyor.
Kodda bir revize yapılabilirse veya farklı bir çözüm ile; yeni kayıtta aynı sıra numarasına sahip yeni bir kaydın yapılmasının engellenmesi, sıra numarası değişmeksizin de diğer alanlarda düzenleme işlemi yapılabilmesine izin verecek şekilde bir fonksiyon yazılabilir mi?

mükerrer.gif

VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(105 satır)

VBA:
(19 satır)

Ekli dosyalar

Merhabalar.
Sorunu çözmek için kaydet/düzenle butonuna bir adet daha buton ekleyerek kaydet ve düzenle butonları olarak ayırdım.
Kaydet butonuna aşağıdaki kod yordamını ekleyerek mükerrer kaydı engelledim.
VBA:
(115 satır)
Benzer şekilde de düzenle butonuna aşağıdaki kod yordamı ile çift tıklama ile korunmasını istediğim verileri pasife aldım.
VBA:
(56 satır)

Şimdilik sonuca ulaştım ancak farklı bir sorun çıktı.
Hem kaydet işleminde hem de düzenle işleminde tc_kimlik alanı için "Şimdiki aralığın dışında" diye hata mesajı geri dönüyor. tc_kimlik alanını pasife alınca hem kaydet hem de düzenle işlevi çalışıyor.
hata mesajını internette araştırınca sanki ilk defa bende çıkmış gibi hiç bir sayfada benzer bişey çıkmıyor.
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
Ekran görüntüsü 2025-02-06 232933.webp

Ekran görüntüsü 2025-02-06 233004.webp

Ekli dosyalar

Kod:
(3 satır)
yerine
Kod:
(3 satır)
buna benzer bir kod kullanılabilir. Denemedim teorik, mantık şu eğer aynı dno varsa ve düğmede kaydet yaziyorsa çık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...