Lokal Ağ Üzerindeki PDF Dosyasını Açma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ssavas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Lokal Ağ Üzerindeki PDF Dosyasını Açma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhabalar, hayırlı ramazanlar diliyorum.
Ekli klasör yerel ağda bulunuyor. "\\10.16.32.140\Hasta_Haklari\PDF\"
Buton (btnPDF) yardımı ile userformda bilgileri bulunan nesneye ait pdf dosyasını görüntülemek istiyorum.
Kısaca açıklamak gerekirse; lokal ağda bulunan PDF ismindeki klasörde görüntülenmek istenen pdf dosyası, D.No-Kurum Adı ile adlandırılmış alt klasörde S.No-T.C Kimlik-Adı Soyadı olarak adlandırılmış pdf dosyasını görüntülemek istiyorum.
Formda farklı şekillerde pdf görüntüleme konuları açılmış fakat kendi isteğime uygun bir örnek bulamadıımdan konu açmak zorunda kaldım.
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2025-03-05 115008.webp

Ekli dosyalar

• PDF.rar
    PDF.rar
    957.9 KB · Görüntüleme: 2
Hayırlı Ramazanlar.

Belirttiğiniz yerel ağdaki PDF dosyasını görüntülemek için, PDF dosyasının yolunu dinamik bir şekilde oluşturabilirsiniz.
Bunun için UserForm'a bir CommandButton ekleyin ve adını btnPDF yapın ve aşağıdaki kodları UserForm'a ekleyin..
VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(19 satır)

Denersiniz.

İyi çalışmalar,

Üstat teşekkür ederim.
Kodları şu şekilde düzenledim. Normalde dosya yolunu ThisWorkbook.Patholarak düzenleyince çalışıyor. Fakat yolu ağ olarak düzenleyince hata veriyor. Şimdilik bu sorunu aşamadım.

VBA:
(25 satır)

Ekran görüntüsü 2025-03-06 101358.webp

Ekran görüntüsü 2025-03-06 092427.webp

Sorun aynen devam ediyor üstadım.
Ekran görüntüsü 2025-03-06 133338.webp

Kodu aşağıdaki şekli ile revize ettim. Hata mesajı vermedi fakat PDF dosyası bulunamadı uyarısını verdi.
VBA:
(31 satır)

Teşekkür ederim Üstat.
Dosya yolunu basePath = ThisWorkbook.Path & "\PDF" olarak yapınca çalıştı, evden işyerindeki lokal ağa erişim olmadığı için ağ yolunda çalışıp çalışmadığını test edemedim.
VBA:
(27 satır)

İyi akşamlar, iyi ramazanlar.
Sorunun çözümüne yönelik evde farklı iki ip adresinde bulunan pc ve linux uydu alıcıya takılı olan usb ye pdf klasörünü koyarak paylaşım ayarlarını yaptım.
Her iki ip adresinden de hem Shell "explorer.exe """ & Pdf_Yolu & """", vbNormalFocus ile hem de ActiveWorkbook.FollowHyperlink Pdf_Yolu ile sonuç veriyor. İşyerindeki sunucudan neden sürekli olarak Bad file name or number hatası veriyor bilemedim.
Pc.webp

Uydu.webp

VBA:
(28 satır)

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...