ListBox Sayfaya Aktarmadan Önizleme ve Yazdırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba, Listbox içerisinde ki verileri, sayfaya aktarmadan, buton ile direkt ön izleme yaparak, nasıl yazdırma işlemi yaptırılması konusunda yardımcı olur musunuz?
Aşağıda, eklediğim kod, listbox içerisinde ki veriyi, yeni sayfa açarak, buraya aktardıktan sonra ön izleme yaparak yazdırma kodu olup, bunu örnek olması açısından ekliyorum. Benim istediğim, listbox içerisinde ki veriyi sayfaya aktarmadan ön izleme ve yazdır işlemi yapılması. Teşekkür eder, saygılar sunarım.

Kod:
Private Sub CommandButton23_Click()
Dim i As Long, a As Integer
On Local Error Resume Next
Sheets.Add.Name = "YeniSayfa"
If Err.Number = 1004 Then MsgBox "Bilgi : " & cvlf & "Sayfa zaten mevcut.  ", vbInformation, "ExcelDestek"
For i = 0 To ListBox6.ListCount - 1
    For a = 0 To ListBox6.ColumnCount - 1
        With Sheets("YeniSayfa")
            .Cells(i + 2, a + 1).Value = ListBox6.List(i, a)
        End With
Next a, i
i = Empty: a = Empty
MsgBox "Seçtiğiniz veriler aktarılmıştır.", vbInformation, "ExcelDestek"
Me.Hide
Sheets("yenisayfa").PrintPreview
Me.Show
End Sub

Sayfaya kaydı yapmadan, hangi alanın baskı önizlemesini yapmak istiyorsunuz.
İlgili alana veriler aktarılmamışsa neyin baskı önizlemesi yapılacak anlayamadım.

.

Hocam, listbox verileri sayfadan alıyor, biz listbox içerisinde sayfadan gelen verileri, excel sayfasını kod dahil etmeden, listbox içerisinde tüm verileri ön izleme alıp, yazdırabiliyor muyuz ?

Hocam, maruz görün, bilmeyince anlatması da maalesef zor oluyor. Userform üzerinde, listbox var ve listbox verileri excel sayfasından alıyor. Biz, hiç excel sayfasından (sayfa, sütun, hücre) kodlamaya dahil etmeden, listbox içerisinden gelen verileri ön izleme yaparak, yazdırmak mümkün mü ? :giggle:

form.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...