Kritere Göre Harmonik Ortalama Alma

Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhabalar,

Ekte paylaşmış olduğum tabloda bazı başlık kriterlerine ve tarih aralığına göre standart ortalama almaktayım.

Ancak standart ortalama almak yerine kırmızı ile belirtmiş olduğum sonuçlar için H14 hücresinde seçilecek "döneme yada tüm dönemlere" , E5 hücresinde seçilecek olan "araç yada tüm araçlara göre" ve E6 hücresinde seçilecek olan "tiplere" göre harmonik ortalama nasıl alabilirim ?

Diğerlerinden farklı olarak J17:26 aralığındaki sonuçlar H16 ve I16 başlıklarına yazılacak olan kriterlere dayalı olarak gelecek.

Yardımları için herekse şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Hocam şöyle bir çalışma yaptım. Sadece 1 ve 2. aylarda veri olduğu için KIŞ aylarının harmonik ortalaması hesaplandı. Diğer aylarıda girerseniz aşağıda diğer mevsim ortalamalarının da geldiğini görürsünüz. Yani 4 döneminde bir tabloda oluştuğunu görürsünüz. Umarım hesaplama doğrudur. n/1/x1+1/x2...1/xn şeklinde formülüze edildi.
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Son düzenleme:
@FerhatCK hocam merhaba,

Sanırım yazdıklarım yanlış anlaşılmış.

Kafa karışıklığına yol açmamak adına çok basit bir örnek vermem ve tablodaki değerler ve kriterler üzerinden gitmem gerekirse normal şartlarda N20 hücresi için kriter ,hesaplama ve sonuçlar aşağıdaki gibidir. Başlıkları bu yüzden özellikle renklendirmiştim. Kriter değerleri ve bakılan sğtunlar şeklinde.

E5= AA-SRR
E7=01.01.2025
E8=31.12.2025
E isimli başlıktaki veri kriteri: 01:30-02:00 saat arası
E isimli başlıktaki veri kriteri: 0-2 arası

11.765 / 05:45 = 2.046,09

Ben ortalamayı bu şekilde almak yerine aşağıdaki (mevsim, tip ve diğer hepsi kriterlerini de ekleyerek) aşağıdaki hesaplamayı yapmak istiyorum.

EGSONUÇLAR
01:55
01:50
02:00
HARMONİK ORT.
[td]
3720​
[/td][td]
1.940,87​
[/td]​
[td]
3800​
[/td][td]
2.072,73​
[/td]​
[td]
4245​
[/td][td]
2.122,50​
[/td]​
[td]
2.042,44
[/td]​

J sütundaki sütunlardaki tek değişiklik ise kriter olarak "G" sütunu yerinde C ve D sütunlarındaki girilen değerlere karşılık gelen harmonik ortalamaların alınması.

Umarım kafanızı çok karıştırmamışımdır. :(

Saygılarımla,