Koyu ve Normal Yazıları İki Ayrı Hücreye Bölme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Koyu ve Normal Yazıları İki Ayrı Hücreye Bölme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
xilUGg.webp

Arkadaşlar resimdeki gibi yaklaşık 87000 hücre var bunları başlıkta da belirttiğim gibi nasıl ayrı sütünlara bölebilirim.

Merhaba.

Biliyorsunuzdur; forumumuzun SORU-CEVAP bölümünde belge yüklemek/indirmek ücretsizdir.
Bu nedenle sorularınızı, cevabımın altındaki İMZA bölümünde yer alan açıklamalar doğrultusunda hazırlayacağınız
örnek belge üzerinden sorarsanız. daha hızlı ve net çözüme ulaşmanız kolaylaşacaktır.

Aşağıdaki kod aktif sayfa A sütunundaki verileri, B ve C sütununa KOYU durumuna göre ayırır.

VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(26 satır)

.

İlgili satırın bir üst satırda, C sütununa eklenmesini sağlamak için
en son NEXT satırının üstüne aşağıdaki satırları ekleyin.

Metin birleştirme sonrasında;
-- ilgili satırın silinmesini istiyorsanız yeşil olan satırı silin, kırmızı satır kalsın,
-- ilgili satırın silinmesini istemiyorsanız kırmızı olan satırı silin, yeşil olan kalsın (bu satır B ve C sütunu BOŞ kalır)

VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(5 satır)

Çözüm
hocam aslında müthiş çalıştı da. sorun benim pdf den excele aktardığım dosyada oldu. düzgün şekilde aktarım yapamamış o yüzden sıkıntı yaşıyorum. birde eğer ki o kelimenin 1 den fazla anlamı varsa sadece ilkini birleştiriyor. benim excelden aktarma olayına bir daha bakmam lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri