Çok teşekkür ediyorum...
Merhabalar ilk soruyu anlayamadım dolayısıyla kurgulamada hata olabilir ama şöyle bir deneme yaptım..
Anlamlandıramamada
kesinlikle haklısınızdır diyorum. Çünkü, benim Türkçe ile, ifade edebilmek için, cümleyi defalarca değiştirip durdum ama yine de beceremedim.. Türkçe'm maalesef yetersiz kalıyor.
Kusuruma bakmayın....
Çözümünüze baktığımda ise, 1 den 1000 e kadar olan sayılar içerisindeki asal sayılar listeleniyor. Ve bu listeden de Palindrom, yani düzden ve tersten okunuşları Aynı olan sayılar haricindekiler filtreleniyor. Bu 1. adım....
2. adımda ise, filtrelediğiniz bu veriler tersten yazıldığında da asal sayı olması isteniyor. Örneğin, 1. adımda 23 elde ediyorsunuz ki bu asal bir sayıdır. Bunun tersi 32 dir. Evet palindrom değil. Ancak 32 asal sayı da değil.... Diğer bir örnek, 13, 31 ve 37 elde ediyorsunuz.. Bunlar asal. Tersleri ise, 31, 13 ve 73... Bunlar da hem palindrom değil ve hem de asallar... Dolayısıyla listenizde, 13, 31 ve 37 bulunmalı, ancak 23 bulunmamalı gibi...
(Yine de anlatamamış olabilirim. Deniyorum ama beceremiyorum demek daha doğru olacaktır).
İyi anlatamadığım için de, Elde edilmesi istenilen sayıları, hem matematiksel tanımda yazdım ve hem de D kolonunda verdim. Terslerini de E kolonunda yazdım ki, terslerinin de birer asal sayı olduğu görülebilsin istedim...
2. Soru için de şöyle deneyiniz.
Evet.
Çözüm Mükemmel...
Ellerinize sağlık.
Teşekkürler...
Not : Ne yazık ki, formüle edebilmek için bir fırsat yaratamadım kendime... Umarım bugün bir fırsat yaratabilirim diye düşünüyorum.
Saygılarımla...