Kapalı Dosyadan Gelen Verileri Düzenleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Kapalı Dosyadan Gelen Verileri Düzenleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Sayın Uzman Arkadaşlar,

Eğitim kayıtlarını tutuğumuz bir programdan Excel olarak kayıt ettiğimiz "Database_EGITIM" isimli bir çalışma kitabı oluşturuyorum.
"Database_EGITIM" isimli çalışma kitabındaki verileri, açık olan çalışma kitabına atanan butonlar yardımı ile transfer etmek istiyorum.
Kapalı kitaptaki verilerde başlık satırında kaymalar olduğundan, satır ve sütun verilerini düzenlemek ve sonrasında birçok rapor elde etmek istiyorum.
Detaylı anlatım ve olması gereken düzenlemenin örneği "EGITIM_ANALIZI_ACIK" isimli kitapta bulunmaktadır.
İşlenecek verilerin yıl sonuna kadar 50.000 alaşacağından siz uzman arkadaşların yardımlarını rica ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Merhaba sayın @Believing,

Kapalı dosyalarda benim için ilk aklıma gelen çözüm, ADO yöntemini kullanmak olur.
Lakin, daha önceki bazı sorularınızda ADO ile verdiğim çözümlere pek bir reaksiyon göstermediğiniz için, açıkçası sorunuza karşı mesafeli olduğumu belirtmek isterim. Daha net olarak ifade etmek gerekirse, çözümünüzü ADO yöntemi ile sağlamak istemiyorsanız, zamanımı boşa harcamak istemem.

Teyidinize istinaden yarın inşallah konuya bakacağım.
O süreçte farklı şekilde destek olanda çıkabilir tabiki..

Saygılar, selamlar,

Merhaba Ömer bey,

Affınıza ve engin hoşgörünüze sığınarak iki senaryo daha eklemek istiyorum.
1-) Adı ve Soyadı sütun bilgilerini "L" sütununda birleştirerek "M" sütunu silinecek
2-) "O" sütunundaki bölüm verilerinin orjinali "301.STEWARDING" şeklindedir. Bu verilerin başındaki 4 karakteri silinecektir.
Yukarıdaki koşulları sağlamanız çok makbule geçecektir.

Saygılarımla,

O halde hız bakımından da daha iyi olan (veri yığını büyük demişsiniz) aşağıdaki kodu kullanın.

VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(31 satır)

.

Çözüm
Sayın Ömer bey,

Ellerinize, emeğinize ve bilginize sağlık. Verdiğim bütün zahmetlerden dolayı size her daim çok müteşekkirim.
ALLAH sizlerden, sevdiklerinizden ve sebep olanlardan her daim razı olsun. İşlerinizi her daim rastgetirsin.
Hakkınızı helal ediniz lütfen.

Saygılarımla,

Sayın Ömer Bey,

Dakika sütununu "ss:dd"saat formatına nasıl çevirebilirim?
Yardımcı sütun ile çözebiliyorum ama bu çalışmaya geçmiş yılları da ilave ettiğimde, çok büyük bir veri yığınına formül uygulama çalışmayı kasıyor.

Saygılarımla,

Moderatörün son düzenlenenleri:
İlgili kısmı şöyle değiştirin.
Ayrıca; H sütunundaki Saat/Dakika kelimesi olduğu gibi kalacaksa kırmızı renkli kısmı silin (dakika dönüştürmeye engel değil)

VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(3 satır)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri