Hücre Üzerinden PDF Görüntüleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Hücre Üzerinden PDF Görüntüleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhabalar,

Benim sorum aslında çok kısa ve öz olacak.

Belirli bir sütun üzerinde geçen ve herhangi bir hücrede yazılı veriye istinaden tıklama yapılarak klasör içinden .pdf görüntülemesi yapılabilir mi ?

Örnek: Aşağıdaki gibi bir sütunda geçen bir veri dizisi yer aldığını ( fatura numarası gibi) farz edersek ve bu veri dizisi ile aynı isimlerde bir klasör içinde .pdf döküman dizisi olduğunu varsayar isek ilgili hücrelere tıklayarak .pdf görüntüsü alabilir miyiz ?

526422
518522
BT514562
MXP4524
HR2024555241257

Yardımları için herkese şimdiden çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

@fledermaus

Şu konu sayfasına bir göz atın.

@Ömer BARAN hocam merhaba,

Açıkcası bu benim aramış olduğum konu ile ilgili tam yardımcı olmuyor. Yada ben yazışmaları tam anlamadım.

Yapmak istediğim şey aslında listbox üzerinde yapılabilen dosya açma işlemini userform kullanmadan hücre üzerinde yapabilmek. Bu mümkün mü bilemiyorm tabi. Yani hücreyi tıkladığımızda o hücre içindeki veri ile aynı isimde olan pdf dökümanı görüntülenecek.

Saygılarımla,

Linkini verdiğim konu sayfasında 4 numaralı mesajda, Seçenek2 diye verdiğim kodu deneyin.

Hücrede sadece pdf belgenin adı yazılı ise koddaki Dosya = ...... satırını
Dosya = "pdf belgenin yol bilgisi" & "\" & Target.Value & ".pdf"
gibi düzenleyerek denemelisiniz. Düzenleme sonrasında VBA ekranını kapatkam gerektiğine ilişkin uyarıya dikkat.
ÇİFT TIKAMA ile işlem yapılır.

Hocam Merhaba,

Aşağıdaki hata mesajını alıyorum. Nerelerde düzeltme yapmam gerekli ?

1739356729675.webp

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Hocam saniye kuralını kaldırmak ve açılan dosyayı kendim kapatmam istersem kodu ne şekilde değiştirmem gerekli ?

Birde pdf i bulamadığında excel dosyam kendi kendine kapanıyor. Bunun yerine dosya bulunamadığında "aradığınız dosya bulunamadı mesajı" almak istesem ne şekilde değişikliğe gitmem gerekir ?

Saygılarımla,

Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(10 satır)

Şöyle deneyin.

Ayrıca; çift tıklanan hücre adresine yönelik kısıtlama isterseniz kodun en başına şunun gibi bir satır ekleyebilirsiniz.
Örnekte pdf isimleri C5:C7 aralığında ise kod devreye girer, diğer hücrelere çift tıklandığında kod devreye girmez.
If Intersect(Target, [C5:C7]) Is Nothing Then Exit Sub

Kod:
(13 satır)

Hocam "bulunamadı" mesajı için mesaj box ı ne şekilde eklemem gerek ?

Aşağıdaki gibi ekleme yaptım ama doğru sonuç alamadım açıkcası.
Kod:
(14 satır)

@Ömer BARAN hocam teşekkür ederim.

Sorunsuz bir şekilde hepsi çalışıyor. Yalnız benim dosyadan yana bir sıkıntım var.

Verilerin olduğu sütunlarda birleştirilmiş hücreler var. Bu sorunu çözme şansımız var mıdır ?

Mevcut dosyayı değiştirme şansım imkansız gibi bir durum. Hal böyle olunca aşağıdaki gibi hata mesajı alıyorum.

1739362343738.webp

Saygılarımla,

@Ömer BARAN merhaba,

Vermiş olduğunuz kod her zamanki gibi sorunsuz çalışıyor ve görüntüleme yapabiliyorum. Çok teşekkür ederim.

Yalnız tek bir problemim kaldı ve bir çıkar yol hala bulamadım. Sayfa sehven yapılacak hatalara karşı korumalı kullanılmak zorunda olduğundan görüntüleme için tıklama yapıldıktan ve .pdf görüntülendikten sonra aşağıdaki uyarıyı alıyorum.

Bunu aşmanın bir yolu var mıdır ?

1739372280603.webp

Saygılarımla,

O zaman bu hatayla devam etmeniz lazım.
Ya da kodlar ile parolayı kaldırıp, işlemi yaptırıp sonra tekrar parola ekletmeniz...
başına unprotect "parola"

bittikten sonra da protect "parola" iş görebilir.

Aslında tümden sayfa parolasını kaldırmak yerine çift tıklanacak yani işlem yapılacak hücrelerin (farklı bir veri kaynağından çekilen verilerin olduğu) sütunu unlocked yaparak denedim.

Ama bu seferde şöyle bir problem ortaya çıkıyor. Hücreye çift tıkladıktan sonra belge açılıyor ancak hücre içindeki veri siliniyor. ( Örnek vermem gerekirse özel destek talebindeki dosyanın summary sayfasında geçen soldaki fatura no verileri)

Saygılarımla,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...